perjantai 10. heinäkuuta 2009
Appelsiinivalkosuklaakauralastut
Ohje riittää noin 25:n kauralastuun
50g voita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 munaa
50-60 g valkosuklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl appelsiinista puristettua mehua
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Pilko sillä välin suklaa pieniksi palasiksi, itse jätin mukavan kokoisiksi "sattumiksi", kuten kuvasta tarkemmalla tarkastelulla näkyykin. Raasta appelsiinin kuoriosa ja purista siitä 1 rkl mehua. Sekoita esim puuhaarukalla kaikki ainekset jäähtyneen voin sekaan. Nostele leivinpaperoidulle pellille pikkulusikoiden avulla. Lastut leviävät reippaasti, joten jätä noin 8-10cm nokareiden väliin. Itse laitoin n. 9 nokaretta per pelti. Paista uunin yläosassa 200 asteessa maksimissaan 5-6 minuuttia. Kun lastujen reunat alkavat selvästi tummua, lastut ovat yleensä valmiita. Anna jäähtyä rauhassa pellillä, jäähtyessään ns kovettuvat ja rapsakoituvat. Lastut voi säilyttää tiiviskantisessa rasiassa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Säilyttää? Meinaatko että tuollaiset ehtis pelliltä rasiaan ;D
Ohje, jota aion kokeilla heti uudessa kodissa :)
Näitä pitäis lapsille tehdä jonain päivänä.
Tervetuloa vastavierailulle. Saanen linkittää?
LAURA: :) Ei meilläkään kyllä taida säilyä nuo keksit päivää paria kauempaa, ellei piilota niitä johonkin "jemma-nimiseen paikkaan" ;)
LUMIOMENA: Kerrohan sitten, mitä pidit! Nuo ovat siitä kivoja, että niitä voi tosiaan maustaa oman maun mukaan muullakin kuin esim tuolla valkosuklaalla ja appelsiinilla. Yksi kokeilemisen arvoinen, vähän erikoinenkin, voisi olla tumma suklaa ja ripaus chiliä!
PIONI: Saa tietenkin linkittää! Tulenpas pian vastavierailulle!
Lähetä kommentti