Pahoittelen ensin todella huonoa kuvan laatua. Unohdin synttärihulinoiden keskellä ottaa kuvaa kokonaisesta kakusta ja kun viimeinen pala oli menossa, hoksasin ottaa kuvaan. Kakku on siis gluteeniton, munaton ja HYLA.
Pohja:
150g Semperin pipareita
50 g hyla margariinia
Täyte:
200g Sunnuntain vähälaktoosinen vaniljatuorejuusto
2 dl hyla vispikermaa
1 dl mansikkatomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl tuoreita mansikoita
4 liivatetta
3 rkl mansikkamehua
Murskaa piparit esim paksun pussin sisällä muruksi. Sulata margariini ja lisää se hieman jäähtyneenä keksimurun sekaan. Sekoita tasaiseksi. Laita n 18-20cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja levitä rasvakeksimuru pohjalle tasaiseksi pohjaksi, nosta jääkaappiin. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kermavaahto vaniljasokerin kera, sekoita tomusokeri rahkan sekaan. Viipaloi mansikat. Kiehauta mansikkamehutilkka ja sulata siihen liivatteet. Nostele kermavaahto rahkatomusokeriseokseen, lisää liivateneste ja lopuksi mansikkaviipaleet sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. Päälle olen raastanut ennen tarjoilua Pandan gluteenitonta valkosuklaata. Tämän kakun maku vain paranee parin päivän päästä, eli voit tehdä hyvin 1- jopa 2 päivää aikaisemmin.
1 kommentti:
Tää oli niin ihanaa...nam! Pitää kyllä joskus kokeilla itsekin :)
Lähetä kommentti