Luumusose:
n 500g tuoreita, kypsiä (!!) pehmeitä luumuja
1 dl ruokosokeri (tavallinenkin käy)
Ripaus kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl punaviiniä
Pilko luumut kiveä poistaessasi pienemmiksi. Sulata sokeri pannulla, lisää luumut, punaviini joukkoon. Sekoittele ja anna muhia miedolla lämmöllä noin vartin ajan / kunnes luumut ovat todella pehmeitä. Loppuvaiheessa ripottele mausteet joukkoon. Kun seos on hieman jo jäähtynyt, soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi soseeksi.

3 liivatetta
2 valkuaista
2dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
0,5 dl mascarponea
Laita liivatteet kylmään veteen ja vatkaa sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi sekä kerma kuohkeaksi vaahdoksi sokerin kera. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan juuri kiehunutta vettä. Kaada liivateneste luumusoseen joukkoon hyvin samalla sekoittaen. Sekoita mascarpone kermavaanhdon joukkoon. Sekoita sitten luumusose kermamascarponevaahtoon. Maista tässä vaiheessa moussea, jos olet soseen teossa käyttänyt punaviiniä, ja voit lisätä vielä halutessasi sokeria, jos haluat makempaa. Lopuksi kääntele varovasti valkuaisvaahto joukkoon, anna hyytyä jääkaapissa mielellään vähintään noin 4 tuntia. Maku mielestäni seuraavana päivänä jopa parempaa! En saanyt nyt kovin kummoista kuvaa otettua valmiista tuotoksesta, mutta tässä jonkinlainen:

2 kommenttia:
Nam! Kuulostaa hyvältä! Kiitos ohjeesta! Tätä kyllä kokeilen joskus :)
T. Agd
Vaikuttaa todella herkulliselta. Melkein tunnen keittiössänne leijailleen tuoksun tänne saakka :)
Lähetä kommentti