keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Krouvin perunamuusi/salaatti


Krouvin perunamuusi/salaatti

Sain viime kesänä maistaa ystäväperheen luona ihanaa uusista perunoista tehtyä herkkua. Ohje on lienee alunperin jostain lehdestä. Joissain blogeissa olen myös tähän törmännyt, ja osa näyttääkin tehneen tämän ihan yhtä sileäksi kuin perinteisen muusinkin. Itse tykkään jättää perunat vähän "lohkareisiksi". Tämä ihana herkku sopii todella hyvin kesän grilliruokien kanssa, niin kalan, lihan, makkaran kuin vaikka vain kasvistenkin kera. Maistuu ihanalta vielä vähän lämpimänä, mutta menee hyvin vielä jääkaappikylmänäkin seuraavana päivänä.

Tarvitset:
1 kg uusia perunoita
2 munaa
n. 80 g sulaa voita
1 dl silputtua ruohosipulia
1 tl sitruunapippuria
1-2 tl suolaa

Keitä uudet perunat kypsiksi sekä kananmunat riittävän "koviksi", eli n 7-10 minuuttia. Sulata voi ja silppua ruohosipuli. Pilko haarukalla laakeassa vadissa perunat ja munat mieleisiksi, lisää sula voi ja mausteet. Nauti! Tätä tullaan ainakin meillä syömään tänä kesänä monet kerrat!

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

taidampa kokeilla, kuulostaa namilta :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä! Meillä mies ei tykkää "perinteisestä" perunasalaatista, mutta tämä on jotain ihan muuta. Ehdottomasti kokeilen alkukesällä :)