Ostin joku aika sitten yhden suosikkiblogini, monelle tutun Hellapoliisin ihanan ruokakirjan, josta olenkin tehnyt jo useampaa juttua. Kaikki kokeilut eivät tosin päädy blogiini, mutta ne herkullisimmat tietenkin. Innostuin joku vuosi sitten noista kahvikakuista, muistakin kuin siitä perinteisestä tiikeristä. Niiden suhteen on melkeinpä vain mielikuvitus rajana, kun alkaa miettimään kakun makuaineksia. Hellapoliisin kirjassa olikin kiinnostavan suklaisen kakun ohje, joka päätyi viime viikolla kokeiluun. Erityisen vaikutuksen teki tuo kuorrutus! Kakkuhan säilytetään jääkaapissa, että kuorrutus jähmetyttyään pysyy sellaisena napakkana. Ystävä totesi kakkua maistaessaan, että ihanan kostea, hän kun ei tykkää yhtään perinteisistä kuivemmista kahvikakuista. Jatkossa saattaisin itse laittaa taikinaan vähän minttusuklaata tai appelsiinimehua & kuoriraastetta oman kivan säväyksen tuomaan, mutta olihan tämä tällaisenaankin herkku! Kuorrutus oli koostumukseltaan niin upea, että sitä tulen käyttämään kyllä jatkossa kun pitää suklaalla kuorruttaa.
Taikina:
150g voita
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1,5 dl kermaa
1 dl mantelijauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Kuorrutus:
100g voita
1,5 dl kaakaotomusokeria
100g tummaa suklaata ( minusta parhain on se Brunbergin 150g levy!)
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi, lisää yksitellen hyvin vatkaten munat joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä kerma. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa pehmeänkö voi ja kaakaotomusokeri vaahdoksi ja lisää hieman jäähtynyt suklaa joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle, säilytä jääkaapissa.
6 kommenttia:
Näyttävä kakku. Tuo kirja olisi kyllä kiva...
Kaltaiselleni suklaa-addiktille sopiva kakku :) Olen usein vieraillut Hellapoliisin sivuilla ja joitakin ohjeita käyttänytkin.
Tää on ihan liian hyvää :D Tänään kokeilin...sluurps!
Njam!!!
Hei, täällä ollaan! Ja minä leivon vain sitä perinteistä tiikerikakkua, mutta taidan nyt tehdä sen Anna-lehden raparperipiirakan;-) En ole oikein leipoja, joulupipareita sentään leivon - tupla-annoksen.
Pioni: Olen tykännyt tuosta kirjasta kovasti, siitä löytyy nii monenlaisia herkkuohjeita;)
Lumiomena:Tämä on juurikin suklaa-addiktien kakku, hih!
Jenni: Tämän kakun kanssa ei ole ainakaan säilytysongelmaa, on niin hyvää;)
Pampula: Tosiaankin, njam:)
Leena: Tervetuloa! Ja pitää vähän lisätä, että kyllä se tosiaan se perinteinen tiikerikakkukin on ihanaa;)
Lähetä kommentti