Minulla on pakastimen tyhjennysoperaatio käynnissä ja päätin leipoa todella helpon, maukkaan kesäisen piirakan raparperista ja mansikoita, joita pakastimen perukoilta vielä löytyi. Tästä ei kyllä piirakan teko enää helpommaksi muutu, ei tarvita sähkövatkainta edes.
Taikina:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl sulaa rasvaa / juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Päälle:
4-5 dl tuoreita tai pakastettuja raparperinpaloja ja mansikoita
50-100g pieneksi paloiteltua valkosuklaata
Muruseos:
1, 5 dl pehmeää rasvaa
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
Sekoita puuhaarukalla munat ja sokeri, lisää rasva sekä maito, sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä kardemumma vehnäjauhoihin, lisää taikinaan. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä tasaisesti esim. nuolijalla. Lisää päälle marjat, valkosuklaa ja lopuksi muruseos. Muruseos tehdään käsin nyppimällä kuivat aineet pehmeän rasvan sekaan. Paista 200 asteessa noin 25-35 minuuttia.
1 kommentti:
Minä tein tätä vähän muunnellen, kun mulla oli yksi uusi mansikkapiirakkaohje, jota myös halusin kokeilla. Laitoin siis vain mansikkaa ja en tällä kertaa tehnyt murupäällistä ollenkaan. Valkosuklaata sen sijaan poimin sinun ohjeestasi, kuin myös vaniljasokeria ja kardemummaa :) Hyvää tuli!!
Lähetä kommentti