tiistai 5. lokakuuta 2010

Jauhelihakukkakaaligratiini


1 iso pussi pakastekukkakaalia ( n.750g)
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa

Kastike:
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
Ripaus valkopippuria
2 dl juustoraastetta
5 dl maitoa

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta

Keitä viitisen minuuttia kukkakaaleja, että sulavat/pehmenevät hieman. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla. Sulata voi kattilassa ja kuumenna samalla maito. Lisää vehnäjauhot sulaan voihin ja sekoittele hyvin puuhaarukalla. Kaada kuumaa maitoa koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää suola ja valkopippuri sekä sekoita hyvin juustoraaste joukkoon ja anna sen sulaa kastikkeeseen, jäähdytä tovi. Kaada kukkakaalit vuoan pohjalle, sitten jauheliha ja lopuksi kaada kastike tasaisesti päälle sekä ripottele juustoraastetta vielä pinnalle. Paista n. 200 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes kauniin ruskettunut pinnalta.

En ole ikinä tehnyt tätä, aikonut vain vuosia ja nyt päätin kokeilla vihdoin. Tulikin aika maukasta;)

Nopea tortillavuoka


3-4 pehmeää tortillalettua
400g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl taco- tai grillimaustetta
Suolaa jauhelihaan oman maun mukaan
2,5 dl ruokakermaa ( Esim Valion kolmenjuustonkerma tuo ihanasti makua, mutta ihan tavallinenkin riittää!)
150-200g juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja mausta. Lisää tomaattimurska ja kerma, anna porista miedolla lämmöllä liedellä viitisen minuuttia. Kaada pyöreään vuokaan pohjalle 1/3 tai 1/4 kastikkeesta, riippuen ihan vuoan koosta ja lettujen määrästä. Kastikkeen päälle tortillalettu ja juustoraasteesta osa. Sitten taas kastiketta, tortillalettu ja juustoraastetta jne. Lopuksi päälimmäiseksi tulee tortillaletun päälle vielä vähän kastiketta ja juustoraastetta. Katso, että päälimmäinen lettu peittyy sen verran täytteillä, ettei se pala herkästi uunissa. Paista 200 asteessa noin 20- 25 minuuttia ja anna vetäytyä noin vartti uunista pois ottamisen jälkeen. Ihana, ja todella nopeatekoinen arki-ateria!