sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Samettinen kanapata


Samettinen kanapata

400 g broilerinsuikaleita
1 punasipuli
9 dl vettä
3 dl risottoriisiä
1 prk maustettua Creme Fraichea ( Käytin valkosipuli-yrtit)
2-2.5 dl ruokakermaa
1/3 Koskenlaskija-paketista
2 porkkanaa
1 tl aromisuolaa
Ripaus pippuria
1 kanaliemikuutio

Pilko sipuli ja ruskista kevyesti pannulla broilerin kera. Sekoita Creme fraiche, ruokakerma ja koskenlaskija pieninä paloina, lisää mausteet seokseen. Pilko kanaliemikuutio pienemmiksi paloiksi. Kuution tilalla esim kanafondi käy tosi hyvin maustamiseen! Kaada uunivuokaan vesi ja riisi. Jos et pidä risotosta / sen "suutuntumasta", voit käyttää tavallistakin riisiä, mutta varsinkin risottoriisi tekee tästä ihanan samettisen tuntoisen. Pilko kuorittu porkkana ohuiksi siivuiksi ja levitä riisin päälle. Kaada broilerit ja sipulit sekaan. Lopuksi kaada kerma/fraicheseos vuokaan ja kääntele sekaisin. Paista 170 asteessa noin 1.5 tuntia tai 200 asteessa noin tunti. Kannattaa paiston loppuvaiheessa käännellä pataa vielä ja antaa paistua tovi.

VINKKI: Jos tykkää maissista, tähän käy tosi hyvin pussillinen maissia sekaan!

Ei kommentteja: