sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kahvinmakuinen Daim-valkosuklaakakku


Meillä herkuteltiin tänä isänpäivänä Hellapoliisin vinkkaamalla kahvinmakuisella Daim-valkosuklaakakulla, jonka alkuperäinen ohje löytyy Ruokalasta, täältä. Tässä ohje, kuinka minä kakun tein pienin muutoksin:

Pohja:
175g kaurakeksejä
70g voita

Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maitorahkaa
100g Toblerone valkosuklaata
1 iso patukka Daim-suklaata
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vahvaa kahvia
5 liivatetta

ja päälle 0,5 pussia Daim-rakeita sekä hieman raastettua valkosuklaatakin!

Murskaa kaurakekstit ja sulata voi sillä aikaa. Sekoita voisula keksimurskaan ja levitä noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan pohjalle sekä hieman reunoille.

Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Laita liivatteet noin kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri sekä pieneksi pilkottu Daim. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sulata lioetetut liivatteet kuumaan kahviin ja sekoita ripeästi ohuena norona täytteenn joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka esim. kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia, mutta mielellään yön ylikin. Tarjolle ottaessa koristele Daim-rakeilla ja valkosuklaarouheella.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tämän on ihan pakko olla herkullista. Pienen palan voisin maistaa näin aamutuimaan...

marsipaanitar kirjoitti...

Pioni: Tämä oli kyllä aivan ihanaa ja mieskin kehui, että oli hyvää kun ei ollut liian makeaa!