sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Tortillapitsat

 

Sain eilen pikkujouluissa aivan huipun vinkin tortillalettuihin liittyen. Kun sitten tänään aloin netistä etsiä ohjeita, löytyi niitä monestakin blogista ja mm. Hellapoliisiltakin, mutta olen onnistunut jotenkin ohittamaan ne kaikki. Yksinkertaisesti ideana on käyttää vehnätortillalettuja pitsapohjana: nopeaa ja helppoa! Lapsetkin tykkäsivät todella paljon, kun tortillaletuilla saa pitsaan todellakin ohuen pohjan. Tänään kokeilimmekin tehdä sitten useammanlaisia täyteversioita, ylimmässä kuvassa on pohjalla ihan vaan ketsuppia (seuraavalla kerralla aion tehdä oikeain tomaattipohjaisen kastikkeen, mutta hyvin "toimii" ketsupillakin! Sitten tonnikalaa, ananasmurskaa, paprikaa, oliivia, aurinkokuivattua tomaattia sekä juustoraastetta. 200 asteessa pidetään sen aikaa, että juustoraaste mukavasti saa väriä pintaansa, reilu viitisen minuuttia (Riippuen täytteiden määrästä ja uunin tehosta, voi olla vähemmän tai enemmän). Tein myös pelkän kasvisversion, johon tuli myöskin ketsuppia pohjalle, mozzarellaa viipaleina, oliivia, aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia, villirucolaa sekä juustoraastetta, nam!


Ja nämä pitsaset maistuvat tosiaan hyviltä vielä kylmänkin oikein maukkailta. Lasten versioon tuli heidän toiveesta ketsuppia pohjalle, kinkkusuikaleita, ananasmurskaa, oliiveja ja juustoraastetta. Täytevaihtoehtoja on niin monia kuin makujakin, ja ihan jo muutamalla täytteellä saa aikaan varmasti maukkaan tortillapitsan! Jos haluaa vähän tex mex-makua pitsaan, ketsupin tai normaalin tomaattikastikkeen sijaan voi laittaa vaikka sellaista salsa-kastiketta pohjalle makua antamaan. Ja tortillaletuissahan on nykyää kivasti valikoimissa vähän rukiisempiakin vaihtoehtoja. Tortillapitsat maistuivat koko perheelle ja näitä tullaan tekemään meillä varmasti pian uudestaan niin vieraille kuin omiin suihinkin!

4 kommenttia:

Marzzu kirjoitti...

Itse olen tehnyt viime aikoina pitsat Fazerin täysjyvä rullarieskoihin, helppoa ja vaivatonta. Rakenteeltaan vastaa paljon just tortillalevyjä :)

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Mainio idea, kiireiselle pitsanpaistajalle tuo on hyvä oikotie. Ja saa tosiaan ihan ohuet pohjat!

marsipaanitar kirjoitti...

Marzzu: Oi, Fazerin rieskarullat ovat ihania. Minä teen niihin yleensä ne sellaiset ns. coctailrullapalat, mutta täytyypä testata niitäkin pitsapohjina!

Maria: Nimenomaan, näiden teossa ei mene oikeasti kuin hetki eikä tarvitse alkaa tekemään itse pohjaa!

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tehtyä näitä tortillapitsoja likan synttäripöytään pikkusuolaisiksi...tosin taisin vähän tässä maistaa jo etukäteenkin :) Kiitti siis vinkistä!

- Silla