Sain eilen pikkujouluissa aivan huipun vinkin tortillalettuihin liittyen. Kun sitten tänään aloin netistä etsiä ohjeita, löytyi niitä monestakin blogista ja mm. Hellapoliisiltakin, mutta olen onnistunut jotenkin ohittamaan ne kaikki. Yksinkertaisesti ideana on käyttää vehnätortillalettuja pitsapohjana: nopeaa ja helppoa! Lapsetkin tykkäsivät todella paljon, kun tortillaletuilla saa pitsaan todellakin ohuen pohjan. Tänään kokeilimmekin tehdä sitten useammanlaisia täyteversioita, ylimmässä kuvassa on pohjalla ihan vaan ketsuppia (seuraavalla kerralla aion tehdä oikeain tomaattipohjaisen kastikkeen, mutta hyvin "toimii" ketsupillakin! Sitten tonnikalaa, ananasmurskaa, paprikaa, oliivia, aurinkokuivattua tomaattia sekä juustoraastetta. 200 asteessa pidetään sen aikaa, että juustoraaste mukavasti saa väriä pintaansa, reilu viitisen minuuttia (Riippuen täytteiden määrästä ja uunin tehosta, voi olla vähemmän tai enemmän). Tein myös pelkän kasvisversion, johon tuli myöskin ketsuppia pohjalle, mozzarellaa viipaleina, oliivia, aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia, villirucolaa sekä juustoraastetta, nam!
sunnuntai 27. marraskuuta 2011
Tortillapitsat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Itse olen tehnyt viime aikoina pitsat Fazerin täysjyvä rullarieskoihin, helppoa ja vaivatonta. Rakenteeltaan vastaa paljon just tortillalevyjä :)
Mainio idea, kiireiselle pitsanpaistajalle tuo on hyvä oikotie. Ja saa tosiaan ihan ohuet pohjat!
Marzzu: Oi, Fazerin rieskarullat ovat ihania. Minä teen niihin yleensä ne sellaiset ns. coctailrullapalat, mutta täytyypä testata niitäkin pitsapohjina!
Maria: Nimenomaan, näiden teossa ei mene oikeasti kuin hetki eikä tarvitse alkaa tekemään itse pohjaa!
Tulipa tehtyä näitä tortillapitsoja likan synttäripöytään pikkusuolaisiksi...tosin taisin vähän tässä maistaa jo etukäteenkin :) Kiitti siis vinkistä!
- Silla
Lähetä kommentti