perjantai 6. huhtikuuta 2012
Minttusuklaa-kahvikakku
200g voita tai margariinia
n. 180-200g Pätkis-suklaata
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 dl vahvaa kahvia keitettynä
Sulata rasva ja paloitellut suklaat kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, eli kääntele varovasti esim. taikinanuolijalla. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun n.1,8l vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Tällaisen herkkukakun ohje löydettiin esikoisen kanssa Ruoka-Pirkasta kun mietimme, mitä helppoa ja hyvää leivomme pääsiäiseksi. Maukasta tuli!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Psssst! Minttusuklaatakin aion kokeilla mutta nyt vinkkaan vain saamastasi tunnustuksesta!
Kiitos :)
Pakko testata tätä ohjetta! Näyttää niin hyvältä (^^,)
Lähetä kommentti