lauantai 20. kesäkuuta 2009
Marsipaanikakku maisterille
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Ripaus kardemummaa
Vaahdota huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa kuohkeaksi, jämäkäksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun voit vatkaimen vispilöillä tehdä kuviota taikinan päälle ja se pysyy siinä hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän avulla vaahtoon. Kaada voideltuun & korppujauhotettuun 1 litran (irtopohja)vuokaan. Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Paiston loppuvaiheessa voit kokeilla kypsyyttä esim hammastikulla. Kumoa hieman jäähtynyt pohja vuoasta alustalle vielä jäähtymään.
Täyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2/3 Pandan valkosuklaalevystä
3 liivatetta
10-20 palaa geishasuklaata ( toki muukin suklaa käy)
Appelsiinihilloa
Kinuskikastiketta
Laita ensin valkosuklaa sulamaan vesihauteessa hellalle. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kylmä vispikerma kunnon vaahdoksi, lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kermavaahto rahkan sekaan. Puristele liuonneet liivatteet kädessä mahdollisimman "kuivaksi" vedestä ja liota ne pieneen määrään kiehutettua vettä. Anna liivatenesteen jäähtyä pari minuuttia. Halkaise sillä välin kakkupohja kahteen osaan ja laita alin kerros leivinpaperilla päälystetyn irtopohjavuoan päälle. Kostuta kevyesti sekä pohja että päälyosa laimennetulla appelsiinimehulla tai maidolla. Varo kostuttamasta liikaa, koska täyte aika kosteaa. Kaada liivateneste ohuena norona kermarahkaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lopuksi lisää sulatettu suklaa joukkoon sekä pieneksi pilkotut geishasuklaapalaset. Sivele ohuehko kerros appelsiinihilloa kakkupohjan päälle ja kaada täyte päälle. Kaada kinuskikastiketta ohuena norona rinkulaksi täytteen päälle. Katso ettei täytettä tule vuokaan niin paljon, että meinaa tulla irtopohjavuoan reunojen yli. Jätä vähän varaa, että saat hyvin päälyosasta ainakin alaosan vielä täytteen päälle ilman että se jää kokonaan koholle reunojen yläpuolelle. Nosta päälyosa kanneksi päälle ja vedä tuorekelmua koko vuoan päälle suojaksi, laita jääkaappiin mielellään yön yli hyytymään.
Koristelut:
Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Sivele kakun päälle ohut kerros sokerikreemiä tai vaahdotettua kermaa. Kaulitse joko valmiiksi värjätty tai itse värjäämäsi marsipaanipötkö (250g) tomusokerin avulla ohueksi pyöreäksi levyksi. Kakun päälisen alunperin luonnonvalkoinen marsipaani on värjätty valkoisella värillä puhtaamman valkoiseksi. Nosta levy esimerkiksi kaulimen avulla kakun päälle ja painele varovasti kakun päälle. Leikkaa kakun alareunasta ylimääräiset osat pois. Kakun päälle voi marsipaanikannen lisäksi laittaa esim marsipaanista tehtyjä koristeita, suklaakoristeita jne. Kuvan kakun koristeet on tehty muoteilla marsipaanista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti