lauantai 20. kesäkuuta 2009

Juustosesam-ruutusämpylät

Taikina:
5 dl maitoa tai vettä
50g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
n. 11-12 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia sulatettuna
Reilu 1 dl juustoraastetta

Sekoita hiiva hyvin kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja jauhoja koko ajan hyvin sekoittaen. Kun taikina alkaa olla riittävän jämäkkää, ala vaivata käsin . Lisää sulatettu rasva sekä juustoraaste ja jos taikina tuntuu liian löysältä, voit lisätä vielä myös jauhoja. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa liinan alla noin kaksinkertaiseksi. Ripottele vähän vehnäjauhoja leivinpaperoidulle pellille ja kumoa taikina siihen. Levittele jauhotetuin käsin pellin reunoille asti. Tee ruudut esim taikinapyörällä kevyesti painaen ja anna vielä tovi kohota liinan alla. Ripottele lopuksi sesamin siemeniä päälle makusi mukaan. Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa. Uunista otettuasi voit kevyesti sivellä veteen kastetulla sudilla, niin pinnasta saa kauniimman näköisen.

Ei kommentteja: