Jouluherkkulehdissä on ollut myös erilaisten pannacottien ohjeita. Olen aikaisemmin tehnyt mm kookospannacottaa ja pitänyt tästä jälkiruokaherkusta kyllä kovasti. Kotivinkin Jouluherkut-lehdessä oli kardemummapannacotan ohje ja erikoista oli se, että ne oli tehty muotteihin ja kumottu. Halusin kokeilla tuota tekniikkaa, mutta kehittelin itse oman version jouluisesta pannacotasta. Kyllähän tuolla muoteilla/kumoamisella saa toki kauniin näköiset, mutta aikamoista piiperrystä kieltämättä kuitenkin. Mielestäni tulee ihan kaunis esillepano kun tekee suoraan joihinkin kauniisiin tarjoilumaljoihin/laseihin.
2 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
2 tl vaniljasokeria
1/4 hienosokeria
n 30-40g pieneksi silputtua suklaata
2 piparia
Ripaus kardemummaa
1/3 tl kanelia
2, 5 liivatelevyä
Koristeluun esim hasselpähkinää
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kerma, maito, sokerit, kardemumma ja kaneli kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia samalla sekoitellen. Nosta kattila liedeltä, puristele vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan seokseen. Lisää myös silputtu suklaa sekä murennettu pipari. Kastele silikoniset pienet (muffinssi) vuoat kylmällä vedellä, kaada seosta vuokiin. Jäähdytä kylmässä vähintään 3-4 tuntia, että jähmettyy riittävästi. Tarjolle laittaessa voit varovasti ohuella, terävällä veitsellä irroitella pannacottaa vuoan reunasta, sitten käännä suoraan tarjoilulautaselle ja irroittele vuoka varovasti päältä.
2 kommenttia:
Kaunis pannacotta! :) Oletko tehnyt tuon johonkin erikoiseen vuokaan?
Anteeksi kun vastaus viivähti! Juu, eli tein nuo niihin silikonisiin Iloleipurin muffinssivuokiin!
Lähetä kommentti