perjantai 4. joulukuuta 2009

Parmesaanikeksit

Todella nopea ja helppo herkku tehdä! Nämä sopivat erinoimaisesti esim glögin kanssa tai vaikka punaviinin ja juustojen kera..tai ihan vain sellaisenaan naposteltavaksi! Ohje on ihanasta tämän vuotisesta " Kaikkien aikojen joulu"-lehdestä otettu.

n 24-30kpl

2, 5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl seesaminsiemeniä
3 dl parmesaaniraastetta (tähän käy myös useissa marketissa myytävät vähän vastaavan tyyliset juustoraasteet, joissa maku siis hivenen eri kuin aidossa parmesaanissa. Esim CM myy Parmonie ( Zanetti) nimisttä 100g pussia, joka sopii tähän hyvin ja on paljon edullisempaa kuin aito parmesaanijuusto.
120g huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
(2tl vettä)

Pinnalle noin 1dl parmesaaniraastetta, ja tähän suosittelen käyttämään sitä aitoa!

Sekoita jauhoihin seesaminsiemenet ja juustoraaste. Kuutioi pehmeä voi ja nypi se muiden aineiden joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita taikinaksi. Lisää tilkka vettä, jos tuntuu, ettet muutoin saa muotoiltua taikinasta pötköä. Kääri pötkö kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa pötköstä 1-2cm paksuisia viipaleita, laita pellille ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia, että keksien pinta saa hieman ruskettunutta sävyä. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä maku on parempi kun eivät ole liian "ruskettuneita". Säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

Ei kommentteja: