lauantai 5. helmikuuta 2011

Ruispitsakiekot


Tämän herkun salaisuus on pohjassa, eli ohuessa ruisleivässä. Monella leipomolla näyttää olevan "Revitty"-ruisleipää valikoimissa, mutta osassa niin ala- kuin yläosa paloista ovat aika paksuja. Ruthin leipomolla on ihanan ohutta Revittyä, joten itse käytän sitä. Uunipellille mahtuu 2 kokonaista ruisrevittykiekkoa. Täytemäärä on kahteen kiekkoon:

Margariinia 
1 prk hyvää tonnikalapalaa 
n 100g kevytranskankermaa
1 dl valutettua tomaattimurskaa
1/2 punasipulia
1 paprika
Ripaus suolaa ja pippuria
1-2 dl juustoraastetta

Voitele ruiskiekot margariinilla kevyesti. Pilko punasipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita ranskankerma ja tomaattimurska. Valuta tonnikala hyvin. Lisää sipuli-, ja paprikakuutiot, tonnikala ranskankermatomaattimurskaseokseen, ripaus suolaa ja pippuria sekaan. Levitä täyte kiekkojen päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta päälle. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, tai kunnes juustoraaste on saanut jo vähän väriä pintaan ja täyte hieman hyytynyt.

Nämä ovat kivoja laittaa tarjolle kokonaisina ja jokainen saa esim pitsaleikkurilla helposti leikata sopivia palasia itselleen.

2 kommenttia:

Pistaasia kirjoitti...

nam! näitä täytyy kokeilla joskus pitsanhimon iskiessä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä näitä on kanssa tehty, olen oppinut ohjeen aikoinaan tico-tico-pizzana :) Hieman eri ohjeella siis, mutta pohja sama. Tämä on kätevä silloin kun ei jaksa tehdä pitsapohjaa :) T. agd