lauantai 1. lokakuuta 2011

Sienipiiras


Tunnustettakoon ensin, etten ole ikinä ollut mikään suuri sienien ystävä. Herkkusienistä pidän kypsennettynä ruoan seassa ja täytettyjä grilliherkkusieniä rakastan. Olen kuitenkin pitkään halunnut kokeilla tehdä jotain sienistä ja ehkä jopa ylittää omia ennakkoluulojakin. Sain tänään sattumalta todella edullisesti sankollisen suppilovahveroita ja päätin kokeilla tehdä niistä jotain ja myös pakastaa osan. Huuhtelin ja siistin sienet, haihduttelin ylimääräiset vedet paistinpannulla pois ja puolet laitoin pakasterasiaan, puolet pyörittelin vielä voissa punasipulin ja pekonin kera. Tein tästä seoksesta täytteen suolaiseen piirakkaan ja tässä ohje kokonaisuudessaan:

Vanha tuttu suosikkini suolaisen piirakan pohjaksi:
125g margariinia
1 dl juustoraastetta
2, 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vettä

Nypi vehnäjauho, johon leivinjauhe sekoitettu, pehmeään margariiniin ja lisää vesi sekä juustoraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, levitä piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 10 minuuttia 200 asteessa ja tee sillä aikaa täyte.

Täyte:
2-3 dl paistettuja suppilovahveroita, jonka seassa 1 pilkottu punasipuli sekä puoli pakettia pekonia pieneksi pilkottuna, ripaus suolaa lopuksi
3 munaa
0,5-1 dl raejuustoa
0,5 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Sekoita täytteen aineet kulhossa keskenään sienisipulipekoni-seosta lukuunottamatta. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja lopuksi ripottele sieniseos täytteen päälle. Paista vielä 200 asteessa noin vartti.

Ja vaikka en ole tosiaan sienin ystävä, tämä kyllä maistui. Suppilovahverojen maku tulee juuri sopivasti sipulin ja pekonin rinnalla esille! Olen aika tyytyväinen, että vihdoin päätin tutustua sienin maailmaan ruoanlaitossa!

1 kommentti:

Amma kirjoitti...

Varo vaan, sieniin jää koukkuun (kuulostipa kauhealta tuo lause:D)! Kuulostaa kyllä herkulliselta, mieheni varmasti tykkäisi, kun on pekonin ystävä!