keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Porkkanaohukaiset


Porkkanaohukaiset

5 dl maitoa
2 kananmunaa
2, 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
2-3 dl porkkanaraastetta

paistamiseen margariinia tai voita

Sekoita vispilällä munat ja maito, lisää muut ainekset, anna turvota noin puolisen tuntia. Paista pannula riittävän kuumalla, että letuista tulee rapeareunaisia, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei pannu ole liian kuuma ja letut pala.

Näiden lettujen alkuperäinen ohje löytyy yhdestä suosikkikeittokirjastani,  Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta  -teoksesta. Meillä paistellaan lettuja aika harvoin ja kun paistellaan, niiden kanssa pitää tietenkin olla kermavaahtoa JA hilloa. Porkkanalettuja en ole ennen tehnyt, mutta tästä eteen päin varmaan tehdään jopa useammin kuin tavallisia, sillä näistä tuli ihan mielettömän hyviä, eivätkä kaivanneet päällekään mitään. Toki jos haluaa, voi laittaa vaikka juustoraastetta tai raejuustoa ja mikäpä estää laittamasta   jotain makeaa suolaisen sijaan. Meillä nämä menivät ns. parempiin suihin tällaisenaan. Porkkanaraasteen määrään laitoin 2-3 dl, koska nyt laitoin 2 dl ja mielestäni porkkanan makua olisi voinut olla vielä vaikka lisääkin. Nam nam!

6 kommenttia:

Wiltsu kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Kuullostaa hyvältä! Näitä täytyy tehdä heti tänään :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Ihanan näköisiä :p Joskus on kyllä itsekkin tehtävä porkkanalettuja, eikä aina vaan ostais niitä kaupasta... Ittetehdyt on kuitenkin tuhat kertaa parempiakin!

Sarita kirjoitti...

Moi,
tulostin tämän juuri jotta testaamme sitä huomenna lasten kanssa. :) Meidän nirso poitsu kun rakastaa pinaattilättyjä yli kaiken, kokeillaan josko porkkanalätytkin uppoaisi... ;)

Anonyymi kirjoitti...

ihana ohje aion myös kokeilla! :)

Nita kirjoitti...

Voi että tulikin hyviä ohukaisia, kiitos ohjeesta! :-)

http://nitansapuskat.blogspot.fi/2013/10/porkkanaletut.html

jefu25 kirjoitti...

Hyvin toimi - maukkaita ja kisassa omatekoinen vs eines; tällä reseptillä tehty voitti 6-0!
Itse tein savulohituorejuusto täytteen ja hyvin tuli ruokaisia.