sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Broilerimurekepihvi


Me-lehden ruokaliitteessä oli kivan kuuloinen arkiruokaresepti, joka lähtikin heti tänään kokeiluun. Broilerimurekepihvit ovat helppo ja nopea valmistaa. Meidän perheen ennakkoluuloiset lapsetkin pyysivät näitä lisää vaikka näissä oli mukana ruohosipuliakin. Ehdottomasti tehdään siis näitä jatkossakin! Tässä alkuperäinen ohje ja sulkeissa maininnat, kuinka itse tein hieman sovellettuna.

3/4dl korppujauhoja
1/2 dl majoneesia
1/2 dl kermaviiliä
3/4-1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta (käytin savustettua paprikajauhetta, nam!)
1 tl currya ( en laittanut)
400g broilerijauhelihaa
1-2 lehtisellerin vartta silputtuna ( en laittanut)
1/2 dl ruohosipulia ja timjamia silputtuna ( laitoin vain ruohosipulia)
1 kananmuna

Sekoita ainekset kulhossa ja anna turvota 15 minuttia ennen paistamista. Kuumenna pannulla rasva ja nostele mureketaikina kahdella lusikalla suoraan pannulle pihveiksi, paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä olet ostanut tuota savustettua paprikajauhetta?:)

marsipaanitar kirjoitti...

Aikaisemmin ostin sellaisissa pienissä pusseissa täältä Punnitse ja säästä-liikkestä. Niitä on muillakin paikkakunnilla kuin täällä JKL.ssä, mutten tiedä millä kaikille.

Talvella löysin sitten Ruoveden herkun vastaavan ja on ihan parasta. myös hintalaatusuhde on kohdillaan. Heiltä saa nettisivujen kautta tilattua ja jos tilaa vain muutaman maustepussin, kannattaa meilata sillä tulee halvemmilla postikuluilla. Tässä osoite ko. tuotteeseen:
http://ruovedenherkku.fi/shop/product_details.php?p=133

Mari kirjoitti...

Moro! Noita tehtiin tänään ja hyviä tuli, vaikka vähän jouduin soveltaan... majoneesia oli vain pieni tujaus ja kermavilin sijaan laitoin ruokakermaa vajaan desin. Korppujauhojen tilalle spelttiä ja mannaryyniä sekä ruisleseitä. Ruohosipulin tilalle kesäsipuli silputtuna... mäkään en laittanut selleriä. Currya laitoin kun tykkään sen mausta, mutta hurahti suoraan pussista vähän liikaa, ensi kerralla vähemmän.

EtsiResepti kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.