lauantai 20. kesäkuuta 2009
Porkkanamuffinssit
Taikina:
4-5 porkkanaa (4dl hienoa raastetta)
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1 1/5 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100g margariinia
3 munaa
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja jäähdytä. Riko munien rakenne ja sekoita jäähtynyt rasva ja porkkanaraaste sekaan. Lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina 12:sta muffinivuokaan, vuoat saavat tulla melko täyteen. Paista n.20 minuuttia 200 asteessa.
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Tee kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja päällystä hyvin jäähtyneet muffinssit kuorruksella. Voit halutessa koristella esim pähkinä- tai mantelirouheella, raastetulla sitruunankuorella jne. Kuorrutteesta tein vaaleanpunaista lisäämällä n 10 tippaa punaista väriainetta. Päälle ripottelin hieman ihanaa hasselpähkinärouhetta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti