maanantai 22. kesäkuuta 2009

Persikkainen suolapala


Kotivinkistä löytyi viime vuonna aivan ihana pienen persikkaisen suolapalan ohje. Kuvan laatu valmiiden piirakoiden kuvassa on todella huono, sillä en ollut ottanut näistä kuvaa erikseen. Kuvassa piirakat on 3-kerrostarjottimen alaosassa ja siitä koitin rajailla kuvaa. Muutenkin kuvien laadusta sen verran, että koitan jatkossa ottaa tarkempia kuvia paremmalla valaistuksella, sillä liian moni noista aikaisemmista kuvista on aika "sinne päin.." Tässä kuitenkin piirakoiden ohjetta. Ohjeessa käytetään valmistaikinaa, mikä nopeuttaa entisestään piirakoiden tekoa, mutta tottunut piirakoiden tekijä toki pyöräyttää taikinankin itse. Laitan jossain vaiheessa tänne perustaikinoiden, niin suolaisten kuin kakkutaikinoiden ohjeita.

Ainekset:
400 g pakastepiirakkataikinaa
1 prk (410/235 g) säilykepersikoita
150 g kinkkuleikettä
1 dl hasselpähkinöitä
100 g sinihomejuustomuruja

Kaulitse sulanut piirakkataikina ohueksi levyksi. Painele ylösalaisin käännetyllä lasilla tai ympyrämuotilla pieniä piiraspohjia ja nostele leivinpaperille pellin päälle. Kaulitse ylijäävä taikina vielä uudelleen ja tee lopuistakin piiraspohjia. Viipaloi persikat ohuiksi viipaleiksi, pilko kinkku pieniksi suikaleiksi ja rouhi Hasselpähkinä, ellei se ole valmiiksi rouhetta. Halutessa toki voi jättää Hasselpähkinän kokonaiseksi ja laittaa yhdet sellaisenaan piiraisiin, mutta mukavempi lienee syödä kun pähkinäkin rouheena seassa. Asettele täytteet piiraspohjien päälle, paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

1 kommentti:

Meku kirjoitti...

Täältäpä löytyi mielenkiintoinen ohje. Täytyypä laittaa muistiin ja kokeilla joskus. :)