tiistai 14. heinäkuuta 2009

Mansikka-limepalat

Harvoin innostun tekemään samana päivänä jotain herkullisen oloista reseptiä kun sellaiseen törmään. Tänään aamulla kuitenkin seikkailin leivontablogien ihanassa maailmassa ja törmäsin sellaiseen ohjeeseen, joka lähtikin tänään heti kauppareissun jälkeen testaukseen. Ohje on Hellapoliisin sivuilta. Olipa muuten ensimmäinen kerta kun kokeilin tuota mansikkatomusokeriakin. Ohje on muuten täysin sama, mutta limen määrää lisäsin, sekä kuorrutteeseen vettä. Mielestäni puolikkaan limen mehu ei riitä mitenkään tuohon määrään tomusokeria. Tässä ohje sellaisena kuin minä sen tein:

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinisulaa
1 1/2 dl maitoa
1 limetin raastettu kuori


Sulata rasva. Vaahdota munat sokerin kanssa kunnon vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja lisää sula rasva, maito sekä limen raastettu kuori vaahdon sekaan. Paista leivinpaperoidulla pellillä 225 asteessa noin 10-15 minuuttia ( Paistoaika riippuu uunista, tarkkaile välillä, ettei mene liian tummaksi)

Kuorrutus:
300g Mansikanmakuista tomusokeria
1 limen puristettu mehu
& noin 0.5 dl vettä ( vaihtoehtoisesti voi käyttää useamman limen mehua jos haluaa oikein kirpakkaa kuorrutusta)

Lisää nestettä tomusokeriin ja sekoita voimakkaasti. Nestettä on riittävästi kun saat tomusokerista levittyvän tahnan, jonka levität vielä vähän lämpimän pohjan päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamaasi muotoon. Itse käytin pyöreää muottia.

Kuvaa varten ripottelin päälle vähän valkoista tomusokeria, koska laitan suurimman osan paloista pakkaseen pojan sunnuntaisia synttärijuhlia varten. Toivon mukaan säilyvät hyvänä vielä sulatuksen jälkeenkin. Päälle ajattelin sitten tehdä jokaiseen palaseen pienellä muotilla sokerikuorrutuskukkasen tai ohuen kiekuran limen kuorta.

Oli vaikea lopettaa "maistelemista" kesken, sillä nämä olivat aivan taivaallisen ihanan makuisia! Juuri sopivasti limestä kirpakkuutta ja mansikasta makeutta. Ja ennen kaikkea nopea ja helppo tehdä!!

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiva ohje! Laitan tuonne "kokeiltavien"listalle... ;)

veema kirjoitti...

Mites kävi sen pakastamisen kanssa?

marsipaanitar kirjoitti...

Nämä kestivät todella hyvin pakastamista. Juhlapäivän aamuna otin pakkasesta huoneenlämpöön ja vaikka olivat ihan umpijäässä, "kiitos" meidän pakastimen, joka todella jäädyttää...Mutta siis maku eikä koostumus kärsinyt yhtään! Ja se kirpeys säilyi myös mukavasti!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa!!! Näitä täytyy varmaan tehdä jo sit tänään.

Anonyymi kirjoitti...

Paistoaika oli mielestäni liian pitkä, pinta meni tummaksi...

marsipaanitar kirjoitti...

Hei Anonyymi, harmillista jos pinta meni liian tummaksi. Itse olen kyllä lähemmäs 15 minuuttia paistanut tätä ongelmitta eikä ole mennyt liian tummaksi. Aina noiden ohuiden kääretorttupohjamaisten paistosten kanssa kannattaa tosiaan olla tarkkana, sillä uunista riippuen paistoaika voi toki olla lyhyempikin. Selvyyden vuoksi muokkasin ohjeesta hieman tuota paistoaika-kohtaa, kiitos!

marsipaanitar kirjoitti...

Normaalistihan peruskääretorttupohjahan paistuu lyhyemmässä ajassa, mutta tähän kun tulee tuota maitoakin, on taikina löysempää ja ottaa enemmän aikaa paistua.