torstai 6. elokuuta 2009

Trukkikakku

Pohjana 4 munan kakkupohja, irtopohjavuokaan tehty. Kostutuksessa käytin maitoa.

Päällä vaniljkreemijauheella "terästettyä" Flora Vispia, päällä kansi valkoista sokerikuorrutetta ja koristeet värjätty & pastaväreillä väritettyä sokerikuorrutetta samoin.

Täyte:
2, 5 dl Flora vispiä
1 250g prk maitorahkaa
6 liivatetta
0,5 l tuoreita mansikoita
1, 5 dl mansikkatomusokeria
2 rkl hienoasokeria
3 rkl mansikkamehutiivistettä
2 banaania

Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kerma vatkataan hienosokerin kera. Mansikkatomusokeri sekoitetaan maitorahkaan. Liivatteet sulatetaan 3 rkl:n juuri kiehuneeseen mehuun ja annetaan jäähtyä pieni tovi. Sekoita kevyesti kermavaahto maitorahka&tomusokeriseoksen kanssa. Viipaloi mansikat. Liivateneste ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon, varo kuitenkin turhaa vatkaamista ja sekoittamista. Lopuksi mansikkaviipaleet käännellään kevyesti mukaan täytteeseen. Viipaloi banaanit ja laita sekä täytteen alle kakkupohjan päälle että lopuksi täytteen päälle ennen kantta viipaleet. Hyydytys jääkaapissa vähintään nelisen tuntia, mielellään pidempikin aika, esim yön yli.

Ensimmäistä kertaa kokeilin kakun päälle ennen koristeluja ns kreemiä. Laitoin 120g margariinia ja siihen sekoitin n. 4dl mansikkatomusokeria, notkistin tilkalla vettä. Kakku kun tuli tarjolle vasta seuraavana päivänä, mutta haettiin jo tekopäivänä, halusin sokerikuorrutekannen ja muiden koristeiden pysyvän hyvänä.

Pursotukset on taas tehty kiireellä ja niinpä ei jäänyt aikaa kokeilla mitään uutta ja erikoisempaan, vaan perustyylillä nopsasti vetäisin nuo reunat ja näkyy jäljellä. Milloinkahan oppisin ottamaan riittävän ajan ja työrauhan ( 2-vuotias esikoinen pyöri jaloissa koko ajan) noiden pursotusten tekoon, että voisi olla tyytyväinen jälkeen? Koristeet tein edeltävänä päivänä odottamaan. Trukki on maalattu pastaväreillä ja olisi ehkä saanut kuivahtaa pidempään.

Kakku meni entiselle työkamulle hänen kesäduunipaikkaan. Toivottavasti maistui!!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hauska kakku, mainio kerrassaan!

Mari kirjoitti...

Susa, miten sä "terästit" sen Flora Vispin sillä vaniljakreemijauheella? Kuinka paljon suunnilleen jauhetta purkilliseen?