tiistai 15. joulukuuta 2009

Samettisen pehmeä porkkanalaatikko

Vielä ehtii hyvin tehdä pakkaseen joululaatikoita! Tänä vuonna teen itse vain porkkanalaatikon, muut ostetaan sitten valmiina.

1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
3 dl vettä
1 l kevytmaitoa ( tai punaista)
2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 rkl siirappia (käytän itse tummaa)
Pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

Laita vesi ja riisit kattilaan, anna veden imeytyä riisiin. Lisää maito ja keittele hiljakseen noin tunnin verran, sekoittele välillä. Puuron kiehuskellessa kuori ja pilko porkkanat. Keitä porkkanat ja soseuta sileäksi soseeksi. Kun puuro on kiehuskellut noin tunnin, lisää porkkanasose, munat ja mausteet ja sekoittele muutama minuutti. Kaada vuokiin ja ripottele päälle korppujauhoja. Halutessasi voit tehdä esim veitsellä kuvioita pintaan. Mikäli laatikot tulevat joulupöytään ilman pakastamista, laita myös muutama pieni nokare voita päälle. Jos taas pakastat, laita voinokareet vasta sitten kun otat pakastimesta ja laitat uuniin. Tästä annoksesta tulee 2 x 0.85 litran vuokaa. Paista 150 asteessa noin 1.5- max 2 tuntia.

5 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Nam! Mulla on hyvin samanlainen ohje ollut jo monta vuotta käytössä :) Kiireiselle annan vinkiksi kaupan valmiin tuore porkkanasoseen, sisältää pelkkää porkkanaa ilman lisäaineita ja maksaa noin 3 e. On toki kalliimpaa kuin ostaa porkkapussi mutta säästääpä pilkkomisen, keittämisen ja soseuttamisen. Varsinkin jos tekee lanttulaatikkoa niin siihen on tosi kätevä, minusta lanttujen kuoriminen pilkkominen on kamalaa :D

Jenni kirjoitti...

Nyt on ihan pakko varmistaa kun sulla on ohjeessa 1 DL maitoa, ettei vain olisi 1 L???

marsipaanitar kirjoitti...

Kiitos Jenni tarkkaavaisuudesta! ;) Samoja soseita muuten katselin itsekin kaupassa;)

jonna kirjoitti...

Olen odotellut koska tänne ilmestyy teidän joulupöydän menu...sitä on niin kiva lukea ja poimia ideoita omaan

Anonyymi kirjoitti...

Jonna, kiitos vinkistä! Laitanpas sen heti tänne, koska sen olen ylös jo kirjoitellut;)

Marsipaanitar