sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Mustapekka-tomaattitäytteiset pihvit

K-supermarketin reseptilehtisessä oli maukkaan kuuloinen jauhelihapihviohje, joka lähti tänään testaukseen. Tässä ohje sellaisena kuin itse sen vähän muuntelin:

Taikina:
400g jauhelihaa
1 dl vettä
0,5 dl korppujauhoja
1 punasipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,5 tl aromisuolaa

Täyte:
1 pkt (100g) Mustapekkajuustoa
1-2 tomaattia

Sekoita vesi ja korppujauho kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, sipuli, muna ja mausteet, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kostutetun leikkuulaudan päällä 8 osaan ja taputtele kostutetuin käsin reiluiksi pihveiksi.

Leikkaa Mustapekkajuusto ja tomaatit 8 viipaleeksi. Nosta pihveille juusto-ja tomaattiviipale. Käännä jauhelihaseos tasaisesti päälle, muotoile pihveiksi ja ummista reunat hyvin.

Paista pihvit 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tuli jälkikäteen mieleen, että aurinkokuivattutomaatti sopisi myös tähän hyvin! 

1 kommentti:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tämä on kiva ohje. Jauheliha on lapsiperheen perusruokaraaka-aineita ja kiva saada hieman vaihtelua :)