torstai 1. joulukuuta 2011

Piparinmakuinen omena-tuorejuustopiiras


Törmäsin pari vuotta sitten netissä, täällä, ihanaan jouluisaan piirakkaohjeeseen. Piiras tehdään noin 18-20 cm:n irtopohjavuokaan. Tuplaamalla aineiden määrän saa isompaan vuokaan piiraan hieman korkeammilla reunoilla.

Pohja:
50 g margariinia tai voita
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa
1/2 kananmunaa
n. 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 1/2 kananmunaa
1 omena
1 tl kanelia
ripaus vaniljasokeria

Sulata rasva kattilassa, kiehauta sokerin ja piparkakkumausteen kera, anna jäähtyä tovi. Riko kananmuna lasiin, sekoita ja kaada siitä puolet kattilaan seoksen joukkoon. Yhdistä vehnäjauhot ja sooda, sekoita ne kattilaan seokseen ja muotoile taikinasta pallo, siirrä se kelmun sisälle jääkaappiin toviksi jämäköitymään.

Sekoita sokeri tuorejuustoon, lisää kananmuna ( huomaa myös pohjasta jäänyt puolikas sekoitettu kananmuna!) Kuori omena ja pilko se pieniksi kuutioiksi, pyörittele kuutiot kaneli/vaniljasokeriseoksessa.

Ota taikina kylmästä ja painele se irtopohjavuoan reunoilla ja pohjalle tasaisesti. Kaada täyteseos pohjan päälle ja lopuksi ripottele omenakuutiot täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin alaritilällä noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, parhaimmillaan jääkaappikylmänä!

5 kommenttia:

Amma kirjoitti...

Namnam! Ihana ohje, täytyy kokeilla!

Kirsi kirjoitti...

Oi, kuulostaapas hyvältä! Kun vain muistais kokeilla ;)

marsipaanitar kirjoitti...

Amma: Tässä on niin kiva kun se pohja maistuu voimakkaasti piparkakuille ja toisaalta tuorejuusto ja omena mukavasti raikastaa!

Mie ite:Kerrohan sitten jos kokeilet!

Hanna / Kirjainten virrassa kirjoitti...

Aion nyt huomenna kokeilla tätä. :)

Tullallaa kirjoitti...

Tulin hakemaan ideoita viikonloppunaposteluun ja täältähän löytyi tutun näköinen piiras. :) Erittäin hyvää oli, kiitos leipurille.