keskiviikko 8. helmikuuta 2012
Porkkanaohukaiset
Porkkanaohukaiset
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2, 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
2-3 dl porkkanaraastetta
paistamiseen margariinia tai voita
Sekoita vispilällä munat ja maito, lisää muut ainekset, anna turvota noin puolisen tuntia. Paista pannula riittävän kuumalla, että letuista tulee rapeareunaisia, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei pannu ole liian kuuma ja letut pala.
Näiden lettujen alkuperäinen ohje löytyy yhdestä suosikkikeittokirjastani, Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta -teoksesta. Meillä paistellaan lettuja aika harvoin ja kun paistellaan, niiden kanssa pitää tietenkin olla kermavaahtoa JA hilloa. Porkkanalettuja en ole ennen tehnyt, mutta tästä eteen päin varmaan tehdään jopa useammin kuin tavallisia, sillä näistä tuli ihan mielettömän hyviä, eivätkä kaivanneet päällekään mitään. Toki jos haluaa, voi laittaa vaikka juustoraastetta tai raejuustoa ja mikäpä estää laittamasta jotain makeaa suolaisen sijaan. Meillä nämä menivät ns. parempiin suihin tällaisenaan. Porkkanaraasteen määrään laitoin 2-3 dl, koska nyt laitoin 2 dl ja mielestäni porkkanan makua olisi voinut olla vielä vaikka lisääkin. Nam nam!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Kiitos ohjeesta! Kuullostaa hyvältä! Näitä täytyy tehdä heti tänään :)
Ihanan näköisiä :p Joskus on kyllä itsekkin tehtävä porkkanalettuja, eikä aina vaan ostais niitä kaupasta... Ittetehdyt on kuitenkin tuhat kertaa parempiakin!
Moi,
tulostin tämän juuri jotta testaamme sitä huomenna lasten kanssa. :) Meidän nirso poitsu kun rakastaa pinaattilättyjä yli kaiken, kokeillaan josko porkkanalätytkin uppoaisi... ;)
ihana ohje aion myös kokeilla! :)
Voi että tulikin hyviä ohukaisia, kiitos ohjeesta! :-)
http://nitansapuskat.blogspot.fi/2013/10/porkkanaletut.html
Hyvin toimi - maukkaita ja kisassa omatekoinen vs eines; tällä reseptillä tehty voitti 6-0!
Itse tein savulohituorejuusto täytteen ja hyvin tuli ruokaisia.
Lähetä kommentti