tiistai 3. huhtikuuta 2012
Pinaattiohukaiset
Taikina
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja (käytin tummia hiivaleipäjauhoja)
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
ripaus basilikaa
ripaus jauhettua valkopippuria
Tuoretta pinaattia vajaa litra tai pakastettua hienonnettua pinaattia noin 150-175g ( Käytin itse pussin pakastepinaattia sulatettuna)
Paistamiseen käytin margariinia
Sekoita kulhossa maito ja munat, lisää jauhoseos, ruokaöljy sekä mausteet. Anna turvota noin puolisen tuntia. Lisää ennen paistamista pinaatti taikinaan, sekoita hyvin. Paista pannulla margariinissa tai voissa. Ja sitten herkuttelemaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Usko tai älä, tässä yksi meidän perheen herkuista. Merillähän oli vilja-allergia 16 ikävoteen, joten tein tämän tummaan gluteenittomaan jauhoon ja en ole oppinut vieläkään siitä pois;-)
Nyt voisin yrittä sinun ohjeellasi.
Kiitos!
Näistä tuli kyllä maukkaita ja pojatkin tykkäsivät!
Ja vaikka aina sanotaan, että vain voilla paistamalla saa lettuihin rapsakat reunat, niin kyllä näköjään tuli ihan 60%sella Florallakin kun vaan panni riittävän kuuma :)
Meidän lapsille pinaattiletut ovat herkkua, ja vaikka usein tulee ostettua ne valmiina eineksenä, joskus olen jaksanut jopa paistaa lettuja itse. Nam!
Pari viikkoa sitten ystävät paistoivat meille aikuisllekin pinaattilettuja, joita syötiin mädin/Caviartin, smetanan, punasipulisilpun ja erilaisten kasvistäytteiden kanssa. Oli tosi ihania, hyvä vaihtoehto blineille!
ah, näitä pitää kokeilla! :)
Nam, onpas erityisen houkuttelevan näköisiä lettuja. Pitääpä ehtiä taas pitkästä aikaa tekemään pinaattilettja, lasten herkkuja.
Karoliina: Meillä paistellaan näitä tulevana viikonloppuna ystäville ja aion nyt laittaa lisukkeeksi juuri punasipulia, sienisalaattia, smetanaa jne!
Hanna: Kokeile ihmeessä, nää ovat hyviä!!
Pioni: Meillä kyllä lapset melkein riistivät nämä suoraan pannulta sen jälkeen kun annoin ekat maistiaiset :)
Lähetä kommentti