lauantai 20. kesäkuuta 2009

Raparperikeikaustorttu


Vuokaan:
25 g margariinia
1dl fariinisokeria
n. 5-6 dl paloiteltua raparperia

Voitele esim 22cm:n (irtopohja)vuoan reunat. Levitä pohjalle 25g pehmennyttä margariinia ja ripottele fariinisokeria pohjan päälle. Lisää raparperinpalat lopuksi.

Taikina:
125g margariinia
1.5 dl sokeria
2 munaa
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten napakkaan rasvasokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen vaahtoon. Nostele ja levitä esim. nuolijalla taikina raparperien päälle. Paista 175 asteessa n 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä vähän aikaa vuoassa ja kumoa lautaselle.

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Oi, mitä herkkua!