keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Gallup päättynyt

Kiitokset kaikille pieneen galluppiin vastanneille. Enemmistön toiveiden mukaisesti siis luvassa ohjeita ja kuvia varsinkin kakuista, arkiruoista sekä suolaisista leivonnaisista & herkuista. Nyt ihan tämän ja ensi viikon aikana on luvassa ainakin seuraavaa:

- Pojan 2-vuotiskakku
- Suklaakauralastuset
- Tonnikala-aurajuustopiirakka
- Pikkupitsapyörylät lapsille
- Jamie Oliverin mustikkavaahto

Esittäkään rohkeasti toiveita eri aihepiireistä, mistä haluaisitte kuvia, reseptejä, vinkkejä! Ihanaa heinäkuista viikkoa kaikille, kyllä se kohta taas aurinkokin tuolta sadepilvien takaa varmasti pilkistää!

2 kommenttia:

veema kirjoitti...

Innolla odotan millaisen kakun pyöräytät pojulle. Ite pitäisi kohta ruveta samoihin hommiin nuorimmaiselle. Vinkkaappas millaisilla väreillä kannattaisi tehdä kuva/kuvia marsipaaniin ja mistä tilata niitä?

marsipaanitar kirjoitti...

veema: Tarkoituksena olisi tehdä osittain kerma, osittain sokerikuorrute/marsipaanikakku. Sivuille tulee varmaankin pursotukset, päälle sokerikuotteesta kansi ja koristeita marsipaanista & sokerikuorrutteesta mm juna.

Itse aloitin ihan ummikkona viime kesänä maalailemaan ensimmäisen kerran ns pastaväreillä, joita mm Ullan Unelma ja Confetti myyvät. Ovat todella riittoisia ja niitä voi ohentaa vedellä tai vaikka valkoisella, joka vaalentaa tummia sävyjä. Elintarviketusseilla puolestaa se helposti tehtyä maalattavan kuvan rajat tms pienet yksityiskohdat, ellei halua sitten tehdä niitä ihan ohuella pensselillä ja esim mustalla värillä. Itse piirsin kuvan ensin leivinpaperille mukaillen netistä löytämääni kuvaa, kaulitsin marsipaanin ohuehkoksi levyksi ja painelin kuvan ääriviivat kevyesti leivinpaperin läpi marsipaaniin. Sitten vain aloin maalata. Otin aina teelusikan kärjellä ihan pienen määrän pastaväriä tyhjään jääpalamuottikennoon ja siitä aloin sitten vesitipoilla tarpeen mukaan laimentamaan.