lauantai 4. heinäkuuta 2009

Kylmäsavupaistirullat


Mukavan helppo ja nopea illanistujais-tai kahvipöydän suolapala on ohuista rieskoista tehdyt pienet rullat. Täytteitä voi varioida makunsa mukaan ja rieskankin tilalla käyttää vaikka tavallisia tortilla-lettuja. Itse olen tykästynyt Fazerin täysjyväiseen rullarieskaan. Tästä ohjeesta riittää noin 22-25 palaan.

3 rullarieskaa ( Fazerin pakkauksessa rieskoja on 7kpl)
0,5 dl Creme Fraichea
100g tuorejuustoa, tässä käytetty Philadelpian paprika-sipulia
100g kylmäsavupaistisiivuja, niin nauta, poro kuin vaikka härkä käy oikein hyvin
Pieni punainen paprika
n. 0,5 dl ruohosipulia pieneksi silputtuna
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria rouhittuna

Pilko lihaleikkele, paprika ja ruohosipuli pieniksi, sekoita täytteen muut aineet joukkoon. Levitä ohuehko kerros kauttaaltaan yhden rullalevyn päälle, kääri napakalle rullalle. Kiinnitä saumakohdasta coctailtikulla ja aseta toviksi kylmään asettumaan ennen tarjollepanoa.

7 kommenttia:

veema kirjoitti...

Nää kuulosta ja näyttää hyviltä! Varmaan pakko testata näitäkin ;)

Vipe kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä...näitä taidankin tehdä Oonan synttäripöytään suolapaloiksi. Ja itelle tietysti gluteenittomiin rieskoihin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ois pakkasessa kylmäsavuporoa, pitää testata kyllä!

Kardemamma kirjoitti...

Hups, minä se vain olin siis :)

Kyökkipiika Kati kirjoitti...

Nam, kuullostaa herkulta!! Kivoja pikkusuolaisia♥

Hanna-Mari / Leipomo kirjoitti...

Näyttää hyviltä ja on sopivan nopeita tehdäkin. Täytyypä kokeilla näitä.

marsipaanitar kirjoitti...

veema, vipe, kardemamma, Kyökkipiika Kati & Hanna-mari : Nämä ovat tosiaan nopeita ja helppoja tehdä! Täytettäkin voi vaihdella makujen mukaan, mutta itse suosin perustäytteenä jotain vähän suolaisempaa. Esim meetwursti tai savukalakin sopii kivasti!