lauantai 4. heinäkuuta 2009

Pätkismuffinssit


Pätkismuffinssien ohjeita näkyy olevankin jo aika monessa blogissa, ruokalehdissä jne. Vihdoin minäkin niitä kokeilin ja oikein maukkaitahan niistä tulikin! Kokeilin Kinuskikissan blogissa ollutta ohjetta ihan vähän varioiden. Tässä ohje kuten itse tein:

150g margariinia
1, 5 dl hienoa sirosokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1, 5 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (käytin Nesquickin soketoitua, mutta tummalla sokeroimattomalla saa suklaisempaa makua halutessaan)
Vajaa 2 dl kevytkermaa
1 pss minipätkiksiä

Vaahdota sokeri huoneenlämpöisen margariinin kanssa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa taikinaan. Ota 12 palaa minipätkiksiä sivuun ja pilko loput pieniksi palasiksi, lisää ne taikinan joukkoon. Nostele lusikalla taikinaa vuokien pohjalle vähän yli puolen välin. Laita jokaiseen yksi minipätkis-palanen ja lisää vielä taikinaa päälle ns. kanneksi. Käytän itse paperisia muffinssivuokia sellaisen 12 muffinssin muffinssipellin koloissa, ja silloin taikinaa voi laittaa melkein vuoan yläosaan asti. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla noin 10 minuutin jälkeen varovasti esim coctailtikulla. Anna jäähtyä tovi vuoassa ja nostele sitten paperivuokineen pois.

3 kommenttia:

veema kirjoitti...

Nam, näitä täytyy tehdä koe-erä ja jos onnistuu hyvin niin sitten enempi Kuopuksen 1v-synttäreille. Hyvin selkeästi kirjoitettu ohje btw. ;)

veema kirjoitti...

Näistä tuli kyllä tosi hyviä, mutta aika rasvaisiakin. Itse käytin hiukan enempi kaakaojauhetta ja kerman tilalla rasvatonta maitoa. Ja helppoja oli tehdä, vaikka oli pari yli-innokasta pikku apuriakin. ;)

marsipaanitar kirjoitti...

veema: Totta, että nämä muffinssit eivät todellakaan ole keveimmästä päästä :) Yksi hyvä keino keventää on tosiaan tuo, että vaihtaa kerman tilalle maidon, vieläpä rasvattoman sellaisen. Myös kauramaito kävisi hyvin. Ja toki myös voi keventää tuon suklaan kanssa, että laittaa vain Pätkiksestä ne sydämet, mutta muuten ei sitten silppua sitä joukkoon.