tiistai 6. lokakuuta 2009

Valkosuklaa-puolukkamuffinit


Yhteishyvä-lehden resepteissä oli kiinnostava muffiniohje, jota testasin tänään. Ohjeessa kiinnosti vähäinen rasvan määrä, monesti kun noissa jo suklaata sisältävissä tulee margariiniakin enemmänkin taikinaan, tässä laitettiin vain vähän rypsiöljyä. Helppo ja nopea tehdä, ja vehnäleseet tuovat ihanasti makuun vähän enemmän syvyyttä, ei maistu millekään ihan "vaalealle peruspullahötölle"! Eivätkä ole missään nimessä liian makeita, mikä myös kiva ominaisuus.

Taikina

2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2dl maitoa
3rkl rypsiöljyä
100g rouhittua valkosuklaata
1 dl pakastepuolukoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen maidon, öljyn, valkosuklaan ja puolukoiden kera. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin. Muffineita tulee tästä noin 12-15 kappaletta. Paistetaan 200-asteessa 15-20 minuuttia.

Nämä herkut lähtivät pakastimeen odottamaan siis 17. päivä olevia kuopuksen ristiäisjuhlia, vaikka tiukkaa teki olla maistelematta enempää kuin vain yksi:)

Ei kommentteja: