maanantai 16. marraskuuta 2009

Englantilainen tiikerikakku

Tästä jo vuosia meidän yhdestä kahvipöydän suosikista ei löydy tähän hätään kuvaa, mutta taitaapa suurin osa tietääkin, minkä näköinen tiikerikakusta tulee:) Ohje on minun reseptikirjaani löytänyt tiensä Anna Bergebströmin Pienestä kakkukirjasta ( Karisto 2001) Tämä on siitä erikoinen kahvikakku, että todella usein sellaiset, jotka eivät yleensä pidä juuri mistään kahvikakuista, melkeinpä rakastuvat tähän. Se ns. salainen ainesosa on appelsiini.

Taikina:
200g huoneenlämpöistä voita (toki margariinikin käy)
3,5 dl sokeria
3 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl seulottua kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 ison appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinihilloa/marmelaadia

Voi ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, munat vatkataan joukkoon yksi kerrallaan. Vehnäjauhot sekoitetaan leivinjauheen kanssa ja yhdistettään munavaahtoon. Taikina jaetaan kahteen osaan. Toinen maustetaan kaakaojauheella ja vaniljasokerilla, toinen osa appelsiinin kuorella sekä appelsiinimarmelaadilla. Taikinoita laitetaan vuorotellen voideltuun & leivitettyyn vuokaan, paistetaan uunin keskiosassa 180 asteessa noin 35-40 minuuttia, Kypsyys kannattaa kokeilla tikulla paiston loppupuolella.

Ei kommentteja: