tiistai 1. joulukuuta 2009

Luumurommimascarponekeksit

Kuvassa keksit näyttävät ihan pipareilta, mutta ovat siis tehty murotaikinasta. Kannattaa tehdä pienellä muotilla, eli pienempiä, mitä esim peruspipari on kooltaan. Näin nämä ovat helpompia syödä;) Pieniä, sieviä herkkupaloja.

Perusmurotaikina maustettuna:
125g huoneenlämpöistä margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva sokerin kanssa, lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää samalla voimakkaasti vatkaten vaahdon sekaan. Voit vielä vähän ripotella jauhoja taikinan päälle, että saat käsin taputeltua taikinan "palloksi" kulhoon. Anna levätä jääkaapissa mielellään noin tunti, itse pidin 2 h. Murotaikinat alkavat ns sulaa herkästi käsitellessä ja siksi olisi hyvä olla mahdollisimman jämäkkää. Samoin kaulitsemisvaiheessa kannattaa välttää liikaa kaulitsemista. Ripottele jauhoja myös kaulitessa, jos tuntuu, että tarttuu kiinni kaulimeen ja alustaan, kaulitse kevyesti ja nopeasti. Taikinan voi jakaa pariinkin osaan ja antaa toisen osan olla sen aikaa jääkaapissa kun kaulitsee toisen ja tekee siitä jo muotilla keksejä. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, anna jäähtyä.

Täyte:
1 prk mascarponea
0,5dl tomusokeria
1-2 tl rommiaromia (tai oikeakin rommi toki käy;) )
Luumusosetta ( sellaisessa tuubissa oleva käy tähän tosi hyvin näppäryytensä vuoksi!)

Sekoita tomusokeri mascarponeen , notkista rommiaromilla. Pursota luumusosetuubista kevyt kerros sosetta yhden keksin "nurjalle" puolelle. Levitä mascarponetäytettä toisen keksin nurjalle puolella ja paina keksit yhteen. Päälle voi ripotella tomusokeria koristeeksi. Anna maustua jääkaapissa tunti pari ennen tarjoilua, mutta mielellään nämä herkut kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä ja antaa keksiosan pehmetä. Pidä jääkaapissa jossain sellaisessa rasiassa, ettei keksit ota itseensä makua jonkun muun jääkaapissa olevan ruoan hajusta. Parhaimmillaan nämä ovat todellakin vasta seuraavana päivänä juuri siksi, että ovat ihanasti pehmenneet.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa ihanalta!