lauantai 28. marraskuuta 2009

Rocky Road


Tämä herkku on nimeltään Rocky Road. Yksinkertaisimmillaan sen voi tehdä vain suklaasta, vaahtokarkeista sekä pähkinöistä. Nigella Lawsonillakin näyttäisi olevan tästä herkusta kokeilemisen arvoinen resepti, johon tulisi mm siirappia. Tällä perusohjeella saa kuitenkin nopeasti kivoja herkkuja esim kahvipöytään, viemisiksi jne.

400g suklaata ( käytin aivan ihanaa Brunbergin tummaa suklaata)
n 2 dl pieniksi viipaloitua vaahtokarkkia
n 1.5 dl pähkinöitä ( käytin cashewpähkinöitä puolitettuina sekä hieman hasselpähkinärouhetta)

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Viipaloi vaahtokarkit ohuiksi viipaleiksi. Vaahtokarkeista suosittelen, että käyttää sellaisia "samettisen" tuntuisia vaahtiksia, eikä niitä sellaisia sokeripintaisia isoja. Noiden perinteisempien maku on tähän jotenkin herkempi, ne isot sokeroidut vaahtikset maistuvat usein enemmän vain sille sokerille. Esim kaupassa on Haribon vaahtiksia tai Väiski Vemmelsäären vaahtikset jne. Laita paloitellut vaahtisviipaleet sekä pähkinät kulhoon ja kaada sulatettu suklaa päälle, sekoita. Vuoraa vuoka kelmulla ja levitä seos päälle ja laita kylmään jähmettymään. Kunhan on kovettunut, leikkaa annospaloiksi, säilytä viileässä tarjoiluun asti.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Oo, kuulostaa sellaiselta, että pitää heti kokeilla :)
(en jaksanut kirjautua Blogger-tunnuksilla!)

Päivi kirjoitti...

rocky road on mahtavan herkkua. mun kokemukseni mukaan maistuu paremmin aikuisille kuin lapsille ;) :)

nigellan rocky road on varsin tymäkkä ja makea. karvaisempi meillä asuja väittää, että rocky road ei ole kakku, vaan tekosyy syödä suklaata ja karkkia. :P saattaa olla, mutta varsin oiva tekosyy!

Jenni kirjoitti...

tämä on herkkua! Mun makuun pitää vaan pähkinänä olla jotain suolattua versiota, tekee mukavan säväyksen :)