sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Samettisen pehmeä kermaliköörikakku

Olen törmännyt useissa blogeissa Baileys-juustokakkuun jo pitkän aikaa sitten, ja mieleen olikin jäänyt pyörimään ajatus tehdä sellainen välipäivien kahvipöytään herkuksi. Alkuperäinen ohje löytyy Pastanjauhantaa- blogista, tuunasin siitä seuraavanlaisen version:

POHJA ( n.24-26cm irtopohjavuokaan):
n. 200 g appelsiinipiparkakkuja (Annas'n ohuet)
n. 100g sulatettua voita

Murskaa keksit joko monitoimikoneessa, tai kuten itse tein, laittamalla paksumpaan pussiin ja painelemalla/pyörittelemällä kaulimella pussin päältä niin kauan, että on riittävän pientä muruseosta. Lisää voisula murujen joukkoon ja sekoita hyvin. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle vähän reunojen yli tuleva pala leivinpaperia ja painele seos tasaisesti pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

TÄYTE:
1 dl kahvikermalikööriä (Esim Baileys, Carolans tms Irish Cream)
250g mascarponea
200g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
1-2 vaniljatangon siemenet
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen toviksi. Vatkaa sillä aikaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lämmittele kahvikermalikööri liedellä pienessä kattilassa kuumaksi ja sulata liivatteet sen joukkoon, sekoita hyvin. Sekoita mascarpone, tuorejuusto sekä tomusokeri keskenään. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa sisällä olevat pienet siemenet veitsen kärjellä kermavaahdon sekaan. Sekoita kerma mukaan seokseen ja lopuksi kahvikermalikööri-liivateneste sekoitellaan joukkoon. Kaavitaan ja tasoitellaan pohjan päälle ja halutessaan koristellaan esim suklaapavuilla tms. Kannattaa antaa olla vähintään 4 tuntia hyytymässä, mutta parhaimmillaan tämä herkku on ehdottomasti seuraavana päivänä.

3 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Aivan ihanaa :)

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa ihan mielettömän herkulliselta!

Viljamiini/Kakkuliinat kirjoitti...

Aijjai, mahtaa olla makoisaa. Pitääpä testata!