tiistai 16. helmikuuta 2010

Pienet kebabpiiraat

12 KPL

Taikina:
150g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
5 rkl vettä
0,5 tl suolaa

Täyte:
150g kebabia pieninä lastuina/paloina
1 pieni punasipuli
1 pieni paprika
0, 5tl juustokuminaa
0,5 tl aromisuolaa
2 munaa
1 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja jauhot käsin nyppimällä kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele muffinpellin syvennykset rasvalla. Jaa taikina 12 osaan ja painele käsin taikinaa syvennyksiin reunoja myöten. Taikinakupit jäävät aika ohkaisiksi, mutta koita saada taikina kuitenkin niin paineltua suht tasaiseksi. Nosta vuoka täytteenteon ajaksi jääkaappiin. Pilko punasipuli ja paprika kuutioiksi, kuulota ne kevyesti pannulla ja lisää joukkoon kebab. Kääntele tovi pannulla ja nosta pannu liedeltä jäähtymään. Vatkaa kulhossa munien rakenne kevyesti rikki, lisää kerma ja mausteet. Jaa täyte taikinakuppeihin ja ripottele päälle juustoraastetta, lopuksi kaada jokaiseen vuokaa munakermaseosta. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskettuneita päältä. Nämä ovat mielestäni parhaimmillaan kun ovat jo jäähtyneet tai otettu jääkaapista, mutta toki oikein maukkaita uunista juuri tulleinakin!

En olekaan ikinä ennen tehnyt tällaisia suolaisia piirakoita muffinssivuokaa ja täytyy kyllä ihan harmitella, etten aikaisemmin ole kokeillut. Nämä ovat ihan älyttömän kivoja herkkuja kahvipöytään, eväsherkuksi esim salaatin ohella jne.

2 kommenttia:

Tintsu kirjoitti...

Ihana leivonnainen kebabista! Itse olen sitä laittanut vain ruoaksi, mutta varmasti saisi ihania kaikkia suolaisia leivonnaisiakin siitä. Kuten vaikka juuri tämä! : )

marsipaanitar kirjoitti...

Tintsu: Minäkin olen syönyt kebabia vain ruokana, mutta nyt innostuin kokeilemaan muuta ja sopii enemmän kuin hyvin pikkusuolaisiin! Ajattelinkin tässä kokeilla tehdä jossain vaiheessa kebab-pasteijoitakin!