sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Mascarponekirsikkamuffinssit

12 kpl

150g voi/margariini
200g mascarponea
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
100g valkosuklaata
n 2dl säilykekirsikoita tai kuivattuja (kuivatuilla tulisi varmaan ihania, mutten niitä tähän "hätään" saanut mistään)
Halutessa voit notkistaa esim tilkalla maitoa

Sulata rasva ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa mascarpone ja sokeri keskenään, lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään, pilko suklaa paloiksi ja säilykekirsikat samoin pienemmiksi paloiksi. Lisää jauhoseos, suklaa sekä kirsikat vuorotellen taikinaan hyvin sekoittaen. Jos taikina tuntuu kauhean paksulta, notkista esim maidolla vähän. Taikina kuitenkin saa olla aika tuhtia, koska näistä on tarkoitus tulla kypsänäkin sellaisia ihanan kiinteitä. Paista muffinssivuoissa tai muffinssipellillä 180 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

1 kommentti:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Aivan ihanan oloinen tämäkin!