maanantai 15. maaliskuuta 2010

Juustopäärynäkupit


Tein tovi sitten ensimmäistä kertaa suolaisia piirakoita muffinssivuokapellillä ja ihastuinkin noihin pieniin "piirakkakuppeihin". Onhan se toki hieman työläämpi painella taikina jokaiseen vuokakoloon yksittäin, mutta mielestäni on sen vaivan väärti, sen verran hauskoja tarjottavia nämä ovat. Tämä ohje löytyi vanhasta Kotivinkistä, 8/06. Ohjeen mukaan tästä tulisi n.30 kuppia, mutta itse laitoin taikinaa vähän reilummin per vuokakolo, joten itse sain sen parisenkymmentä kuppia.

Taikina:
6dl vehnäjauhoja
250g voita tai margariinia
1 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
4 munaa (ohjeessa oli 5)
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä (ohjeessa oli 2)
1 pala aurajuustoa ( esim noin puolet Aurasta)
3 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
2 päärynää ( käytin 2 säilyketölkkiä)

Sekoita pehmeä rasva vehnäjauhoihin, lisää suola. Lisää vettä ja sekoita taikinaksi, mutta vältä turhaa vaivaamista. Nosta taikina hetkeksi kylmään jähmettymään. Jaa taikina vuokiin ja painele sitä myös vuoan reunalle. Vatkaa munat kevyesti, lisää ruokakerma, vesi, murusteltu Aura, juustoraaste ja suola. Kuori ja paloittele päärynät. Laita päärynäpaloja taikinakuppien pohjalle ja kaada täytettä päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

5 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Rakastan Auraa ja päärynää, joten tässäpä taitaa olla ohje, jota tulen kokeilemaan :)

Kyökkis-Kati kirjoitti...

Ah, ihanalta kuullostaa ♥

marsipaanitar kirjoitti...

Aura ja päärynä kyllä sopivat tosi ihanasti yhteen! Ja maistuivat tosiaan jääkaappikylmänäkin hyviltä.

Mimmi M kirjoitti...

herkulta näyttävät, kiva yhdistelmä. Pohjien painelusta pääset ja nopeammin tekee kun taikinan kaulitsee/taputtelee levyksi ja ottaa sitten sopivalla muotilla pohjan....ja sitten vaan laittaa sen syvennyksiin....

marsipaanitar kirjoitti...

Kiitokset Mimmi M vinkistä tuon pohjan suhteen, ei ollut tullut itselle tuollainen mieleenkään vielä:) Oli nimittäin aika piipertämistä tuo pohjien painelu/levittely jokaiseen palasesta;)