torstai 16. syyskuuta 2010

Naan-leivät


Lupailin viime viikolla, että kokeilen pääsääntöisesti joka viikko jotain reseptiä Hellapoliisin upeasta kokkauskirjasta. Teinkin viikonloppuna ensimmäistä kertaa koskaan Naan-leipiä ja hyviä tuli. Laitan jatkossa aina nämä Hellapoliisi-kirjan kokkailut "Hellapoliisi"-tunnisteen alle, joten tunnisteista ne löytyvät nopeasti sitä kautta.

Naan-leivät olivat helppo ja nopea tehdä, taikinasta tuli hyvä käsitellä. Ohjeessa tosin luki, että tulee 8kpl, mutta mitä lie superhiivaa minulla oli, sillä itse tein tuosta sen 12, ja silti tuli vielä hyvän kokoisia. Parhaimmillaan nämä ovat ehdottomasti tuoreena, vielä hieman lämpöisinä.

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1/2 dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta
n. 6dl vehnäjauhoja

 
voiteluun: sulatettua voita
 
pinnalle: seesamin- tai unikonsiemeniä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy, jogurtti ja muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää taikinaan koko ajan hyvin alustaen. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia. Muotoile leivinalustalla taikinasta pötkö, jonka jaat kahdeksaan osaan (tai enempäänkin). Pyöritä osa palloiksi ja kaulitse niistä litteitä, soikeita leipäsiä. Kohota vielä pellin päällä tovi, voitele sulatetulla voilla ja ripottele päälle esimerkiksi unikonsiemeniä. Paista 275 asteessa keskitasolla noin 5-8 minuuttia.

Ensi viikolla taas lisää Hellapoliisikirjan kokkauksia sekä aion viikonloppuna testata kanamozzarellatomaattivuokaakin omalla ohjeella! Siitä ohjetta myös luvassa viimeistään ensi viikolla.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Herkullisen näköistä leipää. Silloin tällöin tulee tehtyä keiton kaveriksi.

Ps. Jos haluat että minun blogipäivitykset päivittyy sun listalle, niin vaihda suoran linkin tilalle rss-syöte. Se löytyy blogistani oikeasta sivupalkista oranssista sydämestä. Minulla ainakin se auttoi niihin blogeihin mitkä minulla ei päivittynyt.

marsipaanitar kirjoitti...

Pioni, kiitos vinkistä, teenpäs sen heti!