perjantai 24. syyskuuta 2010

Pippuriset herkkusienipyyt paprika-kermakastikkeessa


Tämän viikon "Hellapoliisi"-kirjan kokeilu oli pippuriset herkkusienipyyt paprika-kermakastikkeessa. Halusin kokeilla tehdä jauhelihasta jotain vähän parempaa ruokaa ja tämä oli kyllä juuri sellaista! Pieniä muutoksia tein, ja laitankin omat muutokset suluissa aina ohjeeseen.

Taikina:
4 vaaleaa leipää kuoret poistettuna, murustettuna
1 dl ruoka- tai kuohukermaa
400-500g jauhelihaa
1 dl persiljaa silppuna (laitoin persiljan sijaan punasipulia silputtuna)
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta ( käytin ihanaa savustettua paprikaa jauheena, saa mm. Punnitse ja säästä-liikkeistä pussitavarana)

Täyte:
5-6 tuoretta herkkusientä pienenä silppuna ( käytin pienen purkin tölkkiherkkusieniä)
100g pippurituorejuustoa

Kastike:
2-2,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
Puolikas punainen paprika kuutioina
Margariinia tai öljyä paistamiseen

Murusta leivät kulhoon, lisää kerma ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa massa kymmeneen osaan ja taputa palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä jokaiselle levylle teelusikallinen pippurituorejuustoa ja pinnalle sienisilppu. ( Kuullotin punasipulisilpun sienisilpun kera ensin pannulla) Kääri rullalle ja painele rullien päät umpeen, että täyte pysyy sisällä. Paista rullat kuumalla pannulla kauttaaltaan. Lisää joukkoon kerma ja paprikakuutiot., sekä mahdollisesti ylijäänyt sienisilppu. Hauduttele kannen alla 5-10 minuuttia. ( Laitoin pihvit kastikkeen kera vielä uunivuokaan lisukeperunoiden kera pellille kypsymään 200 asteeseen.

Ei kommentteja: