tiistai 5. lokakuuta 2010

Jauhelihakukkakaaligratiini


1 iso pussi pakastekukkakaalia ( n.750g)
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa

Kastike:
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
Ripaus valkopippuria
2 dl juustoraastetta
5 dl maitoa

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta

Keitä viitisen minuuttia kukkakaaleja, että sulavat/pehmenevät hieman. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla. Sulata voi kattilassa ja kuumenna samalla maito. Lisää vehnäjauhot sulaan voihin ja sekoittele hyvin puuhaarukalla. Kaada kuumaa maitoa koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää suola ja valkopippuri sekä sekoita hyvin juustoraaste joukkoon ja anna sen sulaa kastikkeeseen, jäähdytä tovi. Kaada kukkakaalit vuoan pohjalle, sitten jauheliha ja lopuksi kaada kastike tasaisesti päälle sekä ripottele juustoraastetta vielä pinnalle. Paista n. 200 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes kauniin ruskettunut pinnalta.

En ole ikinä tehnyt tätä, aikonut vain vuosia ja nyt päätin kokeilla vihdoin. Tulikin aika maukasta;)

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Gratiinit ovat helppoja ja nopeitakin. Niitä voi tehdä oman man mukaan ja melkein kuin taikoa tyhjästä. Minä olen melkein ruoan kuin ruoan tottunut tekemään ilman jauhoja, sillä Merillä oli jauhoallergia, ei keliakia, 16 vuotiaaksi. Gratiinitkin suurustan sinihomejuustolla. Gulassiin olen jo oppinut ripottamaan jauhoa ja kantarelli soossin teen vanhanaikaisesti jauhossa kevyesti ruskistaen.

Tämähän ei muuta enää tarvitse kuin patonkia ja lasi vettä.

marsipaanitar kirjoitti...

Leena, totta! Ihme kyllä niitä tulee minun tehtyä tosi harvoin. Nyt tosin innostuin ja aion alkaa kokeilemaankin varsinkin kasviruokia gratinoimalla!

Oi, olen suuri sinihomejuuston ystävä! Vinkistäsi innostuneena taidan kokeilla tehdä tämän pian ilman jauhelihaa ja Aurajuustoa käyttäen!