tiistai 5. lokakuuta 2010

Nopea tortillavuoka


3-4 pehmeää tortillalettua
400g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl taco- tai grillimaustetta
Suolaa jauhelihaan oman maun mukaan
2,5 dl ruokakermaa ( Esim Valion kolmenjuustonkerma tuo ihanasti makua, mutta ihan tavallinenkin riittää!)
150-200g juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja mausta. Lisää tomaattimurska ja kerma, anna porista miedolla lämmöllä liedellä viitisen minuuttia. Kaada pyöreään vuokaan pohjalle 1/3 tai 1/4 kastikkeesta, riippuen ihan vuoan koosta ja lettujen määrästä. Kastikkeen päälle tortillalettu ja juustoraasteesta osa. Sitten taas kastiketta, tortillalettu ja juustoraastetta jne. Lopuksi päälimmäiseksi tulee tortillaletun päälle vielä vähän kastiketta ja juustoraastetta. Katso, että päälimmäinen lettu peittyy sen verran täytteillä, ettei se pala herkästi uunissa. Paista 200 asteessa noin 20- 25 minuuttia ja anna vetäytyä noin vartti uunista pois ottamisen jälkeen. Ihana, ja todella nopeatekoinen arki-ateria!

7 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kiitos! Tässä on sellainen ohje, jota meillä taidetaan kokeilla jo tällä viikolla :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää lähti kokeiluun kyllä! Miten helppo tuota valmista vuokaa tai siis noita lettuja on leikata?

marsipaanitar kirjoitti...

lumiomena: Meillä ainakin molemmat pojat söivät tätä hotkien:)

Anonyymi: Siis tuosta tulee ihanan pehmää jo siksikin, kun ne tortillaletuthan ovat jo pehmeitä sellaisenaan. Tärkeää on malttaa antaa sen asettua tosiaan tovi uunista ottamisen jälkeen, sitä nestettähän siitä tulee lämpimänä, mutta kun jäähtyy, on napakkaa. Ihan tavallisella aterinveitsellä voi siis leikata, kun on niin pehmeää.

Marzzu kirjoitti...

Kiitti ohjeesta, tein tätä tänään ja mmmm miten hyvää siitä tuli. Laitoin 700g jauhelihaa, on ainakin syömistä parille päivälle :) Tähän voisi väleihin käydä hyvin jokin muukin juusto esim.vuohenjuusto!

Marika kirjoitti...

Oli tosi herkkua, kiitti ohjeesta Susa! Unohdin kerman, mutta silti oli ihan mehevää - pistin varmaan sen verran reilusti juustoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä soijarouheella ja laitoin osan juustosta maku-raejuustona, tuli TODELLA hyvää! Aion tehdä toistekin. :) kiitos ohjeesta!

t. Agd

Ps. Ootko tehnyt aurajuusto-piparkakkuja? Näin ohjeen maitopurkin kyljessä, mutta kadotin purkin. Kuulosti houkuttelevalta :)

marsipaanitar kirjoitti...

Marzzu: Mietinkin tuossa kerran, että tosiaan joku muukin juusto kävisi hyvin tähän ruokaan ja ajattelin itse mozzarellaa ;)

Marika: Kerma ei ole välttämättömyys, sen voi korvata vedelläkin, mutta juusto on must ;)

Agd: Hei kiva kuulla, että tästä saa maukkaan kasvisversionkin, kiitos!! Tein viime vuonna aurapipareita sillä tavalla, että levitin auramurua kaulitulle levylle, käärin rullalle ja leikkasin viipaleiksi, paistoin normaalisti. Aikasta nameja tuli;)