perjantai 21. tammikuuta 2011

Juustoinen uuniseiti maissipedillä


1 pkt pakasteseitiä
2-3 dl pakastemaissia
2 dl kolmenjuuston kermaa
1-2 dl turkkilaista jogurttia (tai muuta vastaavaa)
1 punasipuli
n. 2 dl juustoraastetta
Mausteita maun mukaan, itse laitoin aromisuolaa, valkopippuria ja kalamaustetta

Kaada jäinen pakastemaissi uunivuokaan ja nosta seitipalat päälle. Sekoita paksu turkkilainen jogurtti tai esimerkiksi creme fraiche kerman kanssa. Ripottele mausteet seitipalojen päälle. Leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi rilloiksi ja levitä seitipalojen päälle. Kaada kermajogurttiseos seitipalojen, maissin ja sipulin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele lopuksi juustoraaste päälle. Paista 225 asteessa noin puolisen tuntia tai kunnes juustoraaste ruskettunut. Anna vetäytyä tovi uunista oton jälkeen. Kannattaa maustaa kunnolla, sillä seihän on aika neutraalin makuista. Kolmenjuuston kermasta tosin tulee mukavasti makua.

Koska nyt meidän keittiössä tutustutaan VHH-ruokavalioon sovelletusti, päätin kokeilla jotain helppoa ja nopeaa kalaruokaa, missä ei niitä huonoja hiilareita kauheasti olisi. Ohje on omasta päästä kiireessä sovellettu. Ymmärtääkseni maissi kuuluu sellaisen ihan tiukasti karpaavan vältettävään ryhmään, mutta itse kun olen tällainen hyväkarppaaja enkä laske päivittäin hiilareita, syön leipääkin jne, niin hyvällä omalla tunnolla laitoin tähän maissit mukaan. Ennen tätä hyväkarppausta olisi ollut lisukkeena varmaan iso annos rapsakoita lohkoperunoita tms, joten tämäkin versio on jo huomattavasti parempi, vai mitä? Voisi kai sanoa näitä kokeilevia VHH-kokkailujani "karppiystävällisiksi" kuitenkin, vaikkeivat varmaan ihan täysin edes hyväkarppausperiaatteiden mukaan aina menisikään.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mm, tää vois maistua mullekin! Tein viikko sitten ihan perus sei-sipuli-ruokakerma-muhennosta pannulla, ja kaveriksi paahdoin uunissa pellillisen kaupan pakastejuuressekoitusta. Se sisälsi lanttua, palsternakkaa, porkkanaa ja punasipulia, ja hiilareita siinä oli aika vähän.

marsipaanitar kirjoitti...

Sei on kyllä aika kiva ja helppo ruoka kasvisten kera tehdä vaikka minkälaisia variaatioita!