tiistai 25. tammikuuta 2011

Täytetyt paprikat


Olen varmaan pari vuotta aikonut aina tehdä täytettyä uunipaprikoita ja vihdoin sain sitten kokeiltua! Salaisuus lienee maukkaassa täytteessä ja siinä, että paprika ehtii hyvin pehmetä uunissa. Tällaisen täytteen tein koverrettujen paprikoiden sisälle:

Täyte
400g jauhelihaa (kunnolla mausteita! Laitoin itse suolaa, pippuria, valkosipulia ja savustettua paprikajauhetta)
1/3 pakettia Aurajuustoa
1 punasipuli
Reilu desi paksua turkkilaista jogurttia
1dl viipaloituja herkkusieniä

Päälle
Juustoraastetta

Pilko ja ruskista punasipuli yhdessä sienten kanssa. Paista jauheliha ja mausta hyvin! Lisää sipulisieni seos jauhelihaan ja sekoita. Lisää paksu jogurtti ja aurajuusto, sekoita kevyesti. Leikka paprikoista ns. hatut pois ja koverra valkoinen osa sisältä pois. Tämän täytemäärän laitoin neljän keskikokoisen paprikan sisälle. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin puolisen tuntia. Anna tovi seistä ihan pieni tovi vuoassa ennen tarjoilua. Ja ei kun nauttimaan!

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

Uunipaprikat on kyllä ihan mahdottoman herkullinen ruoka, ja hyvä tapa hukata myös jätteet jääkaapista. Itse katkaisen paprikat poikittain ja teen siis "puolikkaina", huomattavasti helpompi syödä ;)