torstai 3. helmikuuta 2011

Aurinkoinen jauhelihaperunavuoka


n. 700-800g perunoita
400 g jauhelihaa ( & mausteita oman maun mukaan)
200 g maissia
3-3.5dl ruokakermaa
1/2 pkt Koskenlaskija-palaa
1 tl suolaa
n. 1 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja mausta reilusti makusi mukaan. Pese ja kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita uunivuokaan ensin kerros perunaviipaleita, sitten jauhelihaa ja sitten maissia ja taas seuraava kerros samalla tavalla. Pilko Koskenlaskijajuusto pieniksi paloiksi ja sekoita ruokakerman joukkoon, kaada seos lopuksi vuoan päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia ja sekoita vuokaa hieman, lisää juustoraaste päälle ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Kannattaa kokeilla vielä ennen uunista ottoa haarukalla kypsyyttä, että perunaviipaleet ovat varmasti pehmeitä. Kermaa voi lisätä kesken paiston jos tuntuu, että vuoka alkaa kuivahtaa. Vuoan voi myös kypsentää matalammalla lämmöllä esimerkiksi 170 asteessa, ja tuolloin paistoaika pitenee, mutta sopii hyvin esim jos haluaa laittaa vuoan rauhassa kypsymään pariksi tunniksi uuniin esim ulkoilun ajaksi.

Ei kommentteja: