torstai 3. helmikuuta 2011

Jauhelihamaksapihvit


2,5 dl ruokakermaa
1,5 dl korppujauhoja
1 iso punasipuli
1 tl suolaa
1 tl aromisuolaa
1 tl meiramia
1 tl paprikaa
Mustapippuria rouheena
2 isoa perunaa
300 g jauhettua maksaa
400g nauta-sikajauhelihaa
1 muna

Laita korppujauhot toviksi ruokakerman sekaan turpoamaan. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauheliha ja maksa ruokakerman sekaan, lisää muna ja mausteet. Kuori perunat ja raasta ohueksi raasteeksi, lisää taikinaan. Pihvit voi paistaa joko leivinpaperin päällä pannulla uunissa kuten jauhelihapihvit, tai sitten paistinpannulla ja laittaa vaikka vielä toviksi uunivuokaan kypsymään loppuun asti. Tästä taikinamäärästä tulee iso annos pihvejä joten näitä voi hyvin pakastaakin! Meillä lapset myös tykkäävät näistä, kun eivät maistu liian voimakkaasti maksalle jauhelihan myötä.

1 kommentti:

Leena Lumi kirjoitti...

Ah, tuli ihan nälkä.

Minä tein alusta asti maksapihvejä ja niin lapset tottuivat. Jauhelihan laitto mukaan tietty madaltaa kynnystä;-)

Maksa on suuri herkku ja sitä kannattaa syödä, sillä aivan liian monet kärsivät liian matalasta hemoglobiinista tietämättään.