maanantai 11. huhtikuuta 2011

Siman salaisuus

(Kuvan lähde: Me naiset)

Olen tehnyt muutamana vuonna simaa ihan fariinisokeripussin kyljessä olevalla ohjeella. Olen myös maistanut monen tutun tekemää simaa. Jotenkin kuitenkin makumuistoissa kaihertaa se niin hyvä sima, mitä lapsena sai. Onko aika kullannut muistot vai saako esimerkiksi tuolla sokeripussin kyljessä olevalla ohjeella sellaista simaa, mitä lapsenakin juotiin? Ensi viikolla olisi aika laittaa sima käymään, joten kertokaahan tänne teidän paras simaohjeenne!

2 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Minä teen simaa nimenomaan tuolla sokeripussin ohjeella ja se on ihan samanlaista kuin mitä äitinikin tekee. :) Sitruunaa laitan aavistuksen enemmän ja hiivan kanssa olen tosi varovainen.

Tulee muuten simapaniikki, kun pääsiäinen on viikkoa ennen vappua ja olemme pääsiäisenä reissussa Savossa. No, jospa se sima huoneenlämmössä ehtii!

Anonyymi kirjoitti...

sitruunat pitää keittää viipaloituna niin kauan että ne on pehmeitä ja sitten kaadetaan sokerin ,siirapin ja fariinisokerin päälle ja annetaan olla niin kauan että on haaleata ja sitten hiiva