maanantai 1. elokuuta 2011

Paluu hellan ääreen


Helteinen kesä on vierähtänyt aika lailla vältellen hellan ääressä yhtään ylimääräistä oloa. En ole leiponut kuin pari raparperipiirakkaa sekä kummipojan rippijuhliin  kakun. Vielä on kesää jäljellä, mutta pikku hiljaa olisi tarkoitus palailla hellan äärelle siinä määrin, että on aihetta päivitellä blogiakin. Tässä lähiaikoina tulossa onkin ohjetta herkullisista mansikkarahkapaloista, helposta pestopastasalaatista, tonnikalajuustopiiraasta jne. Lisäksi olen luvannut itselleni ja parille ystävälle, että aion tutustua thaimaalaisen keittiön saloihin ;)

Nyt olisi hyvä sauma myös toivoa, millaisia ohjeita tänne kaipaatte, ketkä täällä kurkkimassa käytte! Vielä on kesää kuitenkin tovi jäljellä, ja ennusteiden mukaan helteitäkin, mikä meillä tarkoittaa jopa yli 30 asteen lämpötiloja sisälläkin. Mutta vähitellen siis tulossa juttua tännekin!

5 kommenttia:

Amma kirjoitti...

Ihanaa, että opastit minut tänne! Liityn heti lukijaksi. Etsin kroonisesti uusia ruokaohjeita, joten kivaa, päästä kurkkimaan, mitä kokkaat :) En nyt ehtinyt tutkimaan blogisi sisältöä muuten kuin kursoorisesti, joten en osaa vielä sanoa mitä toivoisin. Aiheen ohi pitää muuten kommentoida, että olen kuusivuotiaitten kaksospoikien täti, meno ja meininki on siis tuttua :D

Karoliina / Kirjava kammari kirjoitti...

Mie tietenkin toivon mahdollisimman vähän lihaa, vaikka aika helppo lihareseptejäkin on muokata itselle sopivaksi. :) Mutta kaikkea tosi herkullista ja hyvää! :D Saa olla myös edullista ja helppoa, heh.

Leena Lumi kirjoitti...

Paljon kalaa ja kanaa, mutta kaipaan myös sitä, mitä en hallitse kovin hyvin eli ruokaisat salaatit. Osaan vain lisäkesalaatit viikonlopun herkuille ja sitten sitä ainaista katkarapusalaattia. Mitä ihmettä ne tarjovat siinä Viherlandian etupaloissa, kun on sitä uskomattoman hyvää kylmää pastaslaattia: Mitä siihen laitetaan ja mistä tulee kastike?


Meillä on jo salaattipäivä viikossa, mutta muuten syömme kalaa kaksi kertaa viikossa ja usien sieniä etenkin nyt sesonkina.

(Illalla aloitan Ranskalaisissa koroissa kantarellikeitolla ja sitten otan jotain kalaa kantarellimuhennoksella;-)

Siis myös paljon erilaisia sieniohjeita, kiitos! Pidän myös kaikista pikkelsestä etc. Oletko kuullut vihreistä tomaateista? Vahinko, että anoppi ehti kuolla enenn kuin sain ohjeen...

Erinomainen kuva!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Minä taas toivoisin jonkinlaista kakkukoulua. :) Sinä olet hyvä tekemään kakkuja ja minä ainakin kaipaisin hieman vaihtelua etenkin koristeiden tekemiseen.

Ja Leenan mainitsemia ruokaisia salaatteja haluaisin myös oppia tekemään useammanlaisia (kunhan niissä ei ole tonnikalaa :)).

marsipaanitar kirjoitti...

Amma:Mukava kun tulit "matkaan" tännekin ja erityisen kivaa, että sinäkin aloitit oman ruokablogin!

Karoliina: Vaikka meillä ollaan ihan rehellisesti lihansyöjiä, tykkään tehdä kasvisruokiakin ;) Joten luvassa niitäkin! Ja edullisuus ja helppous huomioitu tietenkin, kuinkas muuten ;)

Leena: Paljon kivoja ideoita, kiitos! Sieniä laitan tositosi vähän, lähinnä herkkusieniä ;)

Kanaa ja kalaa syödään meilläkin ja olisi nyt syksyllä tarkoitus lisätä niiden määrää ja vähentää punaisen lihan määrää ruokavaliossa.

Rakastan kaikkia kylmiä ruokaisia salaatteja, joten niitä luvassa varmasti useampia!

Vihreät tomaatit ovat minullekin vielä kokeilematon juttu.

Katja: Siispä kakkujuttujakin varmasti syksyn mittaan ;)